• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstava GP Podgorica najbolja na Teatar festu

Autor SRNA

Predstava "Čuvari tvog poštenja" Gradskog pozorišta Podgorica nagrađena je kao najbolja na 20. Teatar festu "Petar Kočić" koji je večeras završen u Banjaluci.

Reditelj ove predstave Boris Lijašević dobio je nagradu za najbolju režiju.

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Jadranki Đokić iz predstave "Pluća" Egzit teatra i Gradskog pozorišta Sisak, a za najbolju mušku ulogu Borisu Isakoviću iz predstave "Novo Doba" beogradskog Bitef teatra i sarajevskog Art huba.

Nagrada za najbolji tekst dodijeljena je Vuku Boškoviću za dramski tekst u predstavi "Novo doba".

Specijalne nagrade dodijeljene su Jeleni Petrović iz predstave "Jesenja sonata" Grad teatra Budva i Ateljea "212" i Jeleni Gavrilović iz predstave "Moje dete" Beogradskog dramskog pozorišta.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je Srni da je Teatar fest jedan od značajnijih događaja iz oblasti kulture na kojem učesnici razmjenjuju iskustva, a banjalučka publika ima priliku da vidi kvalitetne predstave iz okruženja.

On je čestitao Narodnom pozorištu Republike Srpske na organizaciji Festa.

Direktor Narodnog pozorišta Nenad Novaković rekao je Srni da je ponosan na 20. Tetar fest "Petar Kočić" i da već od večeras kreću sa organizacijom narednog.

"Biće nekoliko novina, poput uređivačkog odbora koji će određivati žiri, selektora i pratiti rad selekcije tokom godine i upravljaće pratećim programom", naveo je Novaković i dodao da je veoma zadovoljan ovogodišnjom publikom.

Tetar fest trajao je od 17. maja, a na repertoaru su bile predstave pozorišta iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop