• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne veruju u Džejmsa: Durent favorit za MVP trofej!

Autor mondo.rs

Što se "bukmejkera" tiče, peti meč u Bostonu ne mora ni da bude odigran - "zna" se da će veliko finale igrati Golden Stejt i Klivlend.

Uprkos tome što još nisu izborili plasman u novo NBA finale, asovi Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms, Kajri Irving i Kevin Lav nalaze se među favoritima za nagradu najkorisnijeg igrača finalne serije prema procenama američkih "bukmejkera".

Ali, nisu glavni favoriti.

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Kevin Durent, prvi je favorit za prestižnu nagradu MVP finala i kvota na njega iznosi 1,4, dok je drugi favorit Stefen Kari sa 1,6.

Voriorsi, koji su prošle sezone postali prvi tim u istoriji NBA lige koji nije osvojio titulu posle vođstva od 3:1 u finalnoj seriji, obezbedili su treće uzastopno finale skorom 12-0 u tri runde plej-ofa. Na tom putu počistili su Portland Trejblejzerse, Hjuston Roketse i San Antonio Sparse.

Sve do trećeg meča finala Istoka, sa Boston Seltiksima, zvanični šampioni Kavsi nisu imali poraz, ali su mimo očekivanja nadigrani u svojoj dvorani u Ohaju, posle čega su odgovorili pobedom u četvrtom meču i stekli, ako "bukmejkere" pitate, presudnu prednost u borbi za finale od 3:1.



Bez obzira na to što će u noći između petka i subote biti odigran peti meč serije, u Bostonu, na kladionicama nema kvota koje se tiču igrača Seltiksa. U SAD je praktično sve spremno za treće uzastopno finale između Golden Stejta i Klivlenda, posle rezultata 1:1 u prethodne dve sezone.

Utoliko, najdominantniji igrač današnjice i trostruki MVP finala, "King" Džejms, projektovan je tek za trećeg favorita za MVP trofej sa kvotom 2, a četvrti favorit ponovo je igrač Voriorsa, Drajmond Grin sa kvotom 8,5. Na petom mestu je plej Kavsa, Irving, sa 10, a šesti favorit njegov saigrač Lav, sa 15.

U vrhu je i Klej Tompson čije se šanse da postane MVP finala "cene" kvotom 25, iza kojeg je njegov prezimenjak, Tristan, sa 60.

Kvote nedvosmisleno upućuju na to da "bukmejkeri" smatraju Golden Stejt za favorita u finalu koje još nije zvanično zakazano, ali koje bi trebalo da počne pre 1. juna.

NBA liga nije očekivala ovakav razvoj situacije u plej-ofu, tako da je prvi dan šestog meseca u godini bio projektovan za početak finalne serije, međutim ukoliko bi Klivlend završio posao sa Bostonom u petoj utakmici, čekalo bi se punih pet dana do starta "viđenog" finala.

Klađenje na sportske događaje u SAD je, za sada, legalno samo u tri savezne države: Nevadi, Delaveru i Nju Džersiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC