• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I po ovome je "poseban": Trofej LE ispred "ušatog"

Autor mondo.rs

"Ovo je za mene najveći uspeh u karijeri pošto je trofej koji sam poslednji osvojio. Tako ja gledam na stvari", u svom stilu komentarisao je Žoze Murinjo osvajanje evropskog trofeja sa Mančester junajtedom.

Žoze Murinjo - 2013.

"Liga Evrope je drugačije takmičenje od Lige šampiona i ono je za neki niži nivo fudbalera, klubova... Nije dobro za velike klubove kada učestvuju u njemu i na kraju ga osvoje. Za igrače je bolje da učestvuju u Ligi šampiona, pa makar i ne ostvarili dobar rezultat".

Žoze Murinjo - 2016.

"Ako izgubimo – ispadamo. Ne želimo da ispadnemo jer je ovo vrlo važno takmičenje za nas. Teško je da se igra zbog tempa četvrtak-nedalja, ali mi zaista želimo da ga osvojimo. Želimo da izborimo plasman u nokaut rundu i da idemo korak po korak".

Žoze Murinjo - februar 2017.

"Liga Evrope nije takmičenje koje želimo da igramo, ali ga igramo. Pokazali smo da se trudimo, da smo vredni, izgubili smo neke mečeve, ali smo prošli dalje".

Žoze Murinjo - maj 2017, posle osvajanja trofeja Lige Evrope

"Ovo je za mene najveći uspeh u karijeri pošto je trofej koji sam poslednji osvojio. Tako ja gledam na stvari. Naravno, Liga šampiona je veća od Lige Evropa, ali ovo je moj poslednji trofej, a taj uspeh vam je najdraži. Osećaj je fantastičan".

Mnogi ga ne vole, ali jeste "poseban"!

Ovako je tokom godina govorio jedan od najboljih trenera današnjice Žoze Murinjo.

U sredu je, kao menadžer Mančester junajteda, konačno podigao i trofej namenjen pobedniku takmičenja s "nižim nivoom fudbalera, klubova..." 

Posle uspeha u Stokholmu i pobede protiv Ajaksa (2:0), činjenice su sledeće: Mančester junajted je ove sezone jedini klub iz Engleske s evropskim trofejom, Mančester junajted nije šampion Premijer ligi, ali je po broju trofeja u sezoni prvi u Engleskoj.

Murinjo je predvodivši "crvene đavole" osvojio Komjuniti Šild, Liga kup i Ligu Evrope, jedini evropski trofej koji je klubu sa "Old Traforda" nedostajao u bogatoj istoriji i koji ser Aleks Ferguson nije prigrlio. Doduše, s Mančesterom i nije imao mnogo prilika da se za njega bori, jer je uglavnom igrao Ligu šampiona. Iz tri pokušaja, dva puta je završavao u prvom kolu (eliminacije od Torpeda i Rostova) i jednom u šesnaestini finala, kada ga je eliminisao Atletik Bilbao (ušao kao treći iz grupne faze LŠ).

Uspešna sezona?

Svakako! Junajted će i pored šestog mesta u Premijer ligi kao pobednik masovnijeg UEFA takmičenja igrati Ligu šampiona.



Murinjo danas kaže da je osvajanje Lige Evropa potvrda kvaliteta ekipe, za koju je u pojedinim trenucima ove sezone mislio da je "najgora na svetu".


"U lošoj sezoni, u sezoni u kojoj sam ponekad mislio da je moja ekipa najgora na svetu, kada sam ponekad bio i najgori trener na svetu, uspeli smo da osvojimo trofeje i da se plasirao u Ligu šampiona, ne zahvaljujući drugim ili trećim mestom na tabeli, nego osvajanjem trofeja Lige Evropa. Imaćemo čast da igramo u Superkupu Evrope i da igramo protiv pobednika Lige šampiona, pa mislim da je sezona bila zaista dobra", rekao je Murinjo, preneli su danas britanski mediji.

Portugalski trener dodao je sinoć pobedila ekipa koja je poštovala protivnika i uspela da iskoristi njegove slabosti.

"Ovo je pobeda fantastične grupe, zasnovana na pragmatizmu i skromnosti. Nema pesnika, samo skromnih ljudi", naveo je bivši trener Real Madrida, Čelsija i Porta.

Murinjo je osvojio Ligu šampiona sa Portom i Interom, a šampionske titule u Engleskoj, Španiji i Italiji, ali, kako je rekao, trijumf u Ligi Evropa smatra najvećim uspehom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC