• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako Kina reševa "prosipanje" novca za pojačanja

Autor mondo.rs

Milion za fudbalera, milion Fudbalskom savezu Kine... Najmnogoljudnija zemlja sveta uvela porez koji će biti namenjen razvoju mladih kineskih igrača.

Kineski fudbalski savez uveo je novo pravilo prema kojem će tamošnji klubovi po dolasku stranog igrača morati da plate porez u iznosu transfera.

Taj porez ići će za razvoj mladih kineskih fudbalera, a takav potez znači i da kineski klubovi ubuduće neće moći da troše nemilice veliki novac na pojačanja iz Evrope, kao što je do sada bio slučaj.

Novo pravilo, koje stupa na snagu prvog dana prelaznog roka - 19. juna, donosi neizvesnost oko najavljenih velikih transfera poput Dijega Koste, Vejna Runija i ostalih...

Čelnici vrha kineskog fudbala prethodno su smanjili broj stranaca sa četiri na tri u startnoj postavi, sve u cilju da se unapredi tamošnji fudbal i ojača reprezentacija.

Takve odluke proizvod su enormnog trošenja novca na transfere i plate Hulka, Karlosa Teveza, Gracijana Pelea, Oskara, Aksela Vicela...

Konačan cilj je da reprezentacija Kine napravi veliki uspeh na nekom od Mundijala, čiji bi domaćin trebalo da bude 2030. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC