• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

A, sad malo i o fudbalu: Partizan - Zvezda!

Autor mondo.rs

Na zajedničkoj konferenciji za medije pred finale Kupa Srbije, kapiteni i treneri Partizana i Crvene zvezde govorili u sportskom duhu i bez teških reči. Prvima trofej za potpun uspeh, drugima spas sezone.

 Najava-finala-Kupa Srbije -Partizan-Crvena-zvezda Izvor: MONDO/N. Janković

Fudbalski rat Partizana i Crvene zvezde nastavljen je i tokom ove nedelje, prve posle dramatičnog završetka Superlige u kojem su crno-beli prvi prošli kroz cilj.

Prethodnih dana, pa i nedelja javnost je sa obe strane Topčiderskog brda bila "bombardovana" saopštenjima, u kojima se najmanje pričalo o fudbalskim vrednostima "večitih" rivala. Na sreću, pred finala nacionalnog klupa, akcenat je ponovo na igračima, trenerima i fudbalu.

Bez uvreda, teških reči, samo o fudbalu! Za primer čelnicima dva srpska najveća kluba.

Partizan i Crvena zvezda u subotu će (19 časova) na stadionu Partizana deseti put odmeriti snage u finalima nacionalnog kupa (Zvezda ima pet, Partizan četiri dobijena finala). Tim povodom, u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama, održana je zajednička konferencija za medije, na kojoj su se novinarima obratili treneri i kapiteni finalista.

Šef stručnog štaba Partizana Marko Nikolić kaže da je glavni cilj ostvaren osvajanjem šampionske titule, ali da nikada nije potcenjivao trofej u Kupu, pa neće ni ovaj put.

"Najlepša, najvažnija i najveća utakmica našeg fudbala. Jedna od retkih dobrih stvari koja je ostala u srpskom fudbalu. Biće to nova prilika da navijači ispune stadion i da svi uživamo u derbiju i dobrom fudbalu. Sam derbi je po sebi jedna ogromna inspiracija i privilegija za sve učesnike. Mi u Partizanu s velikom radošću iščekujemo subotu i utakmicu, a ova ima posebnu težinu, s obzirom na to šta se sve dešavalo prethodnih dana i pred kraj Superlige", rekao je trener crno-belih i dodao:

"Nikada nisam potcenjivao ovo takmičenje, niti ću. Imamo bezbroj motiva... Prvi put kada sam bio trener Partizana nisam uspeo i sada želim da ga osvojim. Imali smo težak put do finala. Voždovac, Napredak, Vojvodina, skoro da teže nije moglo i na kraju najteži rival".

Nikolić se opet osvrnuo na seriju Partizana od 36 utakmica bez poraza i očekuje da ona bude nastavljena i u subotu.

"Očekujem pun stadion, dobru atmosferu i da odigramo novu dobru utakmicu. Mi smo u seriji, malo sam dosadan s tim ponavljanjem, ali moram. Tražim od igrača da sve kvalitete iznesu na teren, poslednji put ove sezone. Činjenica je da smo najvažniji cilj ostvarili, ali moramo imati dovoljno poštenja prema sebi i publici, koja nam je priredila nezaboravne trenutke ove sezone, posebno u poslednja dva kola Superlige."

Boško Đurovski imaće priliku da osvoji novi trofej sa Crvenom zvezdom. Prvi put kada je bio trener u klubu iz Ljutice Bogdana uzeo je "duplu krunu".


"Očekujem dobru utakmicu i spektakl. Svi akteri moraju da budu na nivou duela Partizana i Zvezde. U prošlosti sam kao igrač i trener imao priliku da igram finala, znam kakav je to osećaj i kada se sastanu dva velika rivala. Očekujem da moji igrači posle izgubljene titule pronađu snagu i motivaciju. Neka bude pošteno, pa neka pobedi ko bude bolji", počeo je Đurovski

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC