• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žreb RG: Nole na Granoljersa, Janka, Tima, Nadala

Autor mondo.rs

U Parizu je održan žreb za drugi grend slem sezone, Rolan Garos

Novak Đoković će odbranu titule na pariskom grend slemu početi duelom protiv Španca Marsela Granoljersa, odlučeno je žrebom na Rolan Garosu.

Ukoliko i četvrti meč u nizu protiv Granoljersa reši u svoju korist, Đokovića, koji je drugi nosilac, u drugoj rundi mogao bi da sačeka srpski dvoboj.

Naime, potencijal rival je Janko Tipsarević, koji pre toga mora da savlada Žoaa Souzu iz Portugala. Naravno, neophodno je pre svega da Tipsarević ozdravi, budući da je pre dva dana predao meč drugog kola u Ženevi zbog upale pluća.

Potencijalni rival najboljeg srpskog tenisera u narednoj rundi mogao bi da bude Miša Zverev, a onda u četvrtom kolu i domaći takmičar Lukas Puj, ako ne bude bilo iznenađenja.

U četvrtfinalu Đoković bi mogao da ukrsti reket sa Dominikom Timom, potom u polufinalu sa Rafaelom Nadalom, a u finalu sa Endijem Marejom.

PRVO KOLO

Prvi reket sveta Endi Marej u prvoj rundi sastaće se sa Andreom Kuznjecovim iz Rusije, treći nosilac Sten Vavrinka igraće protiv kvalifikanta, dok će četvrti favorit za titulu, Rafael Nadal, odmeriti snage na startu takmičenja sa Francuzom Benoa Perom. Kao zanimljivi mečevi u prvoj rundi označeni su i dueli Aleksandar Zverev - Fernando Verdasko, Gael Monfis - Dastin Braun, Dominik Tim - Bernard Tomić, Nik Kirjos - Filip Kolšrajber.

Srbija će osim Đokovića i Tipsarevića u Parizu imati još dva predstavnika u muškoj konkurenciji.

Viktor Troicki na startu će igrati sa Jevgenijem Donskojem iz Rusije, koji je 99. igrač na ATP listi, dok će prvi rival Dušana Lajovića biti Brazilac Tomaž Beluči, 59. igrač sveta.

U konkurenciji teniserki siguran je nastup Jelene Janković u glavnom žrebu. Njena prva rivalka biće jedna od kvalifikantkinja, potencijalno i Aleksandra Krunić, koja je na dobrom putu da izbori mesto za učešće na turniru.

Rolan Garos startuje u nedelju u Parizu, a ukupni nagradni fond iznosi 16.790.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC