• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivana Španović i njene tajne...

Autor mondo.rs

Najbolja srpska atletičarka svih vremena Ivana Španović za sajt mts-a otkrila šta za nju predstavlja mobilni (pametni) telefon, kako je dobila prvi telefon, kako se "smuvala" sa verenikom...

Mobilni i pametni telefoni postali su sastavni delovi naše svakodnevnice, reklo bi se čak i sastavni deo svih nas!

Telefoni više ne služe samo za javljanje i slanje/primanje poruka, već su i kompjuteri u malom. Treba vam samo internet, odnosno mobilna mreža i eto vas - u virtuelnom svetu. Vesti, igre, fotografije, društvene mreže, aplikacije... Sve na par poteza prstima!

Poznate ličnosti se ne razlikuju od nas. I one su "navučene" na ove sprave.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović napisala je blog za mts u kojem je otkrila da je prvi telefon dobila tako što je pobedila majku u opkladi, a da joj je telefon pomogao i da "razbije led" dok se "muvala" sa sadašnjim verenikom.

U tekstu "Mojih 5 tajni o mobilnom telefonu", srpska rekorderka u skoku u dalj, priznaje da joj je telefon postao "preka potreba".

PRVI TELEFON

- Oduvek me je privlačilo nadmetanje sa drugom decom. Kao velikog individualca, zanimao me je jedino sport gde je sve moralo da zavisi isključivo od mene i zato sam ušla u svet atletike. Mamine atletske medalje su me inspirisale ali me je mnogo vise zaitrigirala opklada između nas dve da(li) ću joj srušiti lični rekord. Nedugo zatim dobila sam opkladu i prvi mobilni telefon! Bilo mi je samo trinaest godina".

KAKO SE SLAŽU VEŠ MAŠINA i TELEFON?

- Kada sam pre par godina stavila posteljinu u veš  mašinu "oprala" sam i mobilni telefon. Svega par minuta, ali su trajali kao večnost dok nisam videla da je "preživeo".

EMOCIJE...

- Moji najbliži me toliko dobro poznaju, da po SMS poruci prepoznaju kada kod mene nešto nije u redu. Emocije ne umem da krijem ni u SMS porukama.

KAKVA JE VEZA TELEFONA i NJENOG VERENIKA?

- Kada sam se vratila iz Pekinga sa Olimpijskih igara (2008. godine) sa društvom sam izašla u grad. Tada sam srela svog sadasnjeg verenika Vladimira i odlučila sam da mu se javim sutradan. Prva sam mu poslala SMS poruku i tako je sve počelo.

FOTO-STRAST

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

- Sve što u životu radim, radim sa velikom strašću, ili ne radim uopšte. Kao profesionalni sportista nemam puno vremena za hobije, ali u fotografiji baš uživam i često uzmem telefon u ruke da zabeležim neke zanimljive momente. Kako volim da održavam kontakt sa mojom publikom i aktivna sam na društvenim mrežama, volim sa njima da podelim lepe trenutke koje sam ovekovečila u fotografiji. U tinejdžerskim danima telefon me je motivisao da razvijam takmičarski duh, a danas mi pomaže da druge motivišem, tako što im bez zadrške putem fotografija delim dnevne rutine koje prethode uspehu.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC