• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" silovito ka Hrvatskoj!

Autor mondo.rs

Odbojkaška reprezentacija Srbije "gazi" rivale u Zagrebu dok se prvi odbojkaški derbi između dve susedne zemlje približava.

 Odbojka Srbija Švajcarska 3:0 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Tri puta tri-nula!

Odbojkaška reprezentacija Srbije najverovatnije će, posle tri ubedljive pobede, igrati u subotu od 15 časova sa Norveškom za obezbeđen plasman na Svetsko prvenstvo kolo pre kvalifikacija i sudara sa domaćinom, Hrvatskom u nedelju.

Ali, viza za Mundijal u Bugarskoj i Italiji još nije obezbeđena.

Momci Nikole Grbića večeras su u Domu odbojke Bojan Stranić deklasirali Švajcarsku za 69 minuta igre ukupnim odnosom poena od 75:51 i stigli do devet maksimalnih bodova nakon što su takođe ubedljivo pobedili Belorusiju i Dansku pre toga.

Švajcarska je po setovima uspela da osvoji 15, 18 i 18 poena.

"Orlovi" će se u subotu u 4. kolu Grupe E kontinentalnih kvalifikacija sastati sa najslabijom ekipom u prestonici Hrvatske, Norveškom, a onda u nedelju od 17.30 odmeriti snage sa domaćom selekcijom za kraj.

U ovom trenutku deluje da će to biti, za nas, revijalna utakmica, iako će samo pobednici šest kvalifikacionih grupa širom Evrope obezbediti direktan plasman na SP od 10. do 30. septembra 2018. godine, na kojem su uveliko Bugari i Italijani kao organizatori, odnosno Poljaci kao branioci titule.

Drugoplasirani timovi u šest grupa ove runde takmičenja izboriće plasman na finalni turnir, koji će biti odigran od 15. do 20. avgusta ove godine. Tada će se šest timova boriti za jedno preostalo mesto na Mundijalu, na kojem će biti ukupno deset evropskih reprezentacija: šampion, dva domaćina i šest pobednika grupa tekućih kvalifikacija.

Selektor Nikola Grbić rekao je posle utakmice da ekipa ne sme sebi da dozvoli da u pitanje dovodi bilo koji set.

"Ja se samo nadam da sutra neće biti kao protiv Danske. Imali smo mali razgovor i skrenuo sam pažnju igračima da ne smemo sebi da dozvolimo da dovodimo u pitanje bilo koji set, pre svega zbog imena i renomea koje mi imamo. Ovo mislim bez potcenjivanja bilo koga", rekao je Grbić za sajt saveza.

"Kad imamo pravilan i koncentrisan pristup kao što smo imali večeras, onda setovi traju toliko. Jednostavno, to je ono što ja želim. Znam da je naporno, znam da je teško, ali ako želimo da podignemo lestvicu naših performansi, mislim da je jedini pravi pristup da se vežba na terenu. Nadam se da će sutra protiv Norveške biti isti pristup kao i danas", rekao je Grbić.

Marko Ivović odservirao je tri asa i završio meč kao najefikasniji igrač sa 14 poena, jednim više od Uroša Kovačevića, dok je Aleksandar Atanasijević deset puta poentirao.

Rezultati 3. kola:

Norveška - Danska 1:3
Srbija - Švajcarska 3:0
Hrvatska - Belorusija 1:3

Tabela: Srbija 9 (3-0), Belorusija 6 (2-1), Švajcarska 6 (2-1), Hrvatska 3 (1-2), Danska 3 (1-2), Norveška 0 (0-3).

Srbija se u 4. kolu u subotu, od 15 časova, sastaje sa Norveškom, a onda poslednjeg dana kvalifikacija, u nedelju od 17.30, igra protiv domaćina, Hrvatske.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC