• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Čađo: Još smo "vau"!

Autor mondo.rs

Nasmijana Banjalučanka za MONDO priča o pripremama košarkašica za Eurobasket, promjenama u timu, samopouzdanju poslije dva velika uspjeha...

 Saša Čađo reprezentativka Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Evropsko prvenstvo u Češkoj od 16. do 25. juna, za Sašu Čađo (27) će biti peto uzastopno veliko takmičenje sa reprezentacijom Srbije.

Djevojka koja je dala značajan doprinos svim sjajnim rezultatima u prethodnom olimpijskom ciklusu, klupsku sezonu je završila ranije zbog polomljenog palca desne šake, ali se oporavila do početka priprema nacionalnog tima i pod vođstvom novog selektora Stevana Karadžića sve vrijeme radi "punom parom" - kako joj i prija najviše.

"Ove, kao i prethodnih godina, stvarno mnogo radimo i ulažemo, a ja uvijek vjerujem da ako nešto radiš maksimalno, sa ljubavlju i željom, onda rezultat ne može da izostane. Imamo i samopouzdanje, koje mnogo znači. Zato se nadam da će sve biti super", rekla je Čađo na početku intervjua za MONDO.


Šta se ovog ljeta može očekivati od srpske reprezentacije, s obzirom na to da je promijenjen selektor i da nema tri igračice iz standardne rotacije, Milice Dabović, Butulije i Pejdž?

"Da, desile su se neke promjene, ali ja na takve stvari uvijek gledam pozitivno. Vjerujem da je svaka djevojka koja sada ima šansu došla maksimalno motivisana da popuni njihova mjesta. Imamo toliko kvalitetnih igračica i vjerujem da ćemo naći one koje će doprinijeti da ostanemo u seriji dobrih rezultata. Igrati za Srbiju je privilegija".

Košarkašice su ovog vikenda na turniru u Karlovim Varima, gdje su u petak pobijedile Kinu, a sastaju se još sa Letonijom i Češkom.

"Imamo male probleme sa povredama, ali borimo se. Gledamo da ispravljamo greške i unapređujemo igru. Ako se desi i neki poraz, bolje da to bude sada, nego kasnije", kaže Saša.

Izvor: MN PRESS



NOVAK I BOLT

Ako ste tokom Igara u Riju željeli da osjetite atmosferu Olimpijskog sela, posjete profilima srpskih košarkašica na Instagramu bile su "pod obavezno". Saši Čađo je lako da se prisjeti "hajlajtova" potrage za atraktivnim fotkama...

"Imale smo privilegiju da upoznamo Novaka, iako se isprva pričalo da on neće biti tamo. Bolt jedno vrijeme nije htio da se slika, ali je na kraju i on pristao. To su sportisti koje ne možete da sretnete svakog dana i susreti sa njima su bili zaista nezaboravni".

Na EP ćemo već u grupi gledati novi okršaj Srbije i Francuske, koje su se sastale u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama, a godinu ranije u duelu za evropsko zlato.

"Francuskinje nikako da nas izbjegnu, ha-ha-ha. U posljednje dvije godine smo im noćna mora... Naš sastav se malo promijenio, vjerovatno će i njihov, pa ćemo sa te strane imati novi izazov. Ali, ići ćemo korak po korak, jer je svaka utakmica važna, a ne samo ta".

Novi format takmičenja je takav da nema više druge grupne faze, već se odmah prelazi na "nokaut" utakmice. Četiri prvoplasirane selekcije idu direktno u četvrtfinale, a druge i treće u razigravanje.

Postoji li imperativ osvajanja prvog mjesta u grupi, u kojoj su još Slovenija i Grčka?

"Svako razmišlja na drugačiji način. Ja mislim da je svaka utakmica bitna i da niko ne smije da se potcijeni. Svaki put kad izađeš na teren, to mora da bude sa maksimalnim motivom i koncentracijom, prije svega da bi se izbjegle povrede, a onda da bi se čuvao timski duh i da bi se ostvarilo što više pobjeda. Ne treba da bude previše razmišljanja šta će biti poslije. Idemo od početka jako, pa šta nam bog da", poručuje Čađo.

Španija se u 21. vijeku nametnula kao velesila u ženskoj košarci, Francuska i Turska su konstantno na pobjedničkom postolju ili malo ispod njega. Kakav je sada rejting srpske reprezentacije?

"Tek smo posljednje dvije godine u vrhu ženske košarke, tako da još nosimo neki 'vau' efekat i ljudi se čude našim medaljama. Potrudićemo se da uspostavimo kontinuitet uspjeha, a mislim da će nam Španija i Francuska biti najveća prijetnja", završila je priču košarkašica turskog kluba Mersin.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC