• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu "dupla kruna"! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Golom Nikole Milenkovića u 42. minutu Partizan pobijedio Crvenu zvezdu u finalu Kupa Srbije i osvojio 14. trofej u masovnijem takmičenju. "Parni valjak" osvojio oba domaća trofeja.

 Partizan osvojio Kup Srbije Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Partizan je pobjednik Kupa Srbije!

Crno-bijeli odbranili su trofej pobjedom protiv Crvene zvezde 1:0 (1:0), a gol odluke postigao je Nikola Milenković u 42. minutu. Tim Marka Nikolića sezonu, koja je prije deset mjeseci ličila na potpuni debakl, završio je osvojenom "duplom krunom", šestom u istoriji kluba.

Odlučujućim golom u finalu Kupa štoper Nikola Milenković se na najljepši način oprostio od kluba.

POGLEDAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE MEČA


Gol
Izvor: YouTube


Junak finala Kupa je Nemanja Stevanović. Fenomenalnom paradom spriječio je Nenada Milijaša da meč odvede u produžetak.

Golman Partizana Nemanja Stevanović sjajnom paradom "skinuo" je loptu Nenada Milijaša koja je išla u gol u nadoknadi vremena i tako sprečio izjednačenje. Koji minut kasnije meč je završen.
Izvor: YouTube

U Humskoj će se po dobru pamtiti maj 2017, a u Zvezdi po zlu. I jedni i drugi imali su priliku da osvoje oba trofeja, s tim što je dugo delovalo da su crveno-bijeli bliži titulu. Ali, na kraju su ostali bez oba, dok su fudbaleri Partizana za menje od nedelju dana svojim navijačima priredili dva velika slavlja. Posljednje u duelu koji je po mnogima dao odgovor na pitanje ko je zaista bio bolji ove sezone. Iz četiri duela sa Zvezdom, "valjak" je odnio tri pobede, a jedan meč završen je neriješeno.

Odličnu utakmicu odigrali su "vječiti" rivali.

Zvezda je počela presingom, bila daleko bolja u prvih 20 minuta, ali taj pritisak nije uspjela da iskoristi protiv, očigledno, emotivno ispražnjenog Partizana poslije osvojene titule. Crno-bijeli nisu uspjevali da povežu redove i djelovali su prilično haotično. Kako je vrijeme odmicalo, "parni valjak" je počeo da igra racionalno, da čeka priliku iz kontre i da ozbiljno prijeti. Slavoljub Srnić je imao pokušaj glavom, Marko Petković je "tukao" preko gola, ali su šanse crno-bijelih bile daleko bolje.

Leonardo je mogao da se proslavi. Brazilac je imao nekoliko situacija, skoro pa idealnih za postizanje gola. Marko Janković je upisao odličan pokušaj pored gola, a Uroš Đurđević nije uspio glavom da savlada Damira Kahrimana.

Izgledalo je da će prvi dio utakmice završiti bez golova, a da tako ne bude pobrinuo se Nikola Milenković. Mladi štoper Partizana iskoristio je lošu markaciju prilikom kornera, odlično je skočio nakon centaršuta Jankovića i glavom pogodio suprotan ugao. Milenković bolji oproštaj od Partizan i Grobara pre odlaska u Fiorentinu nije mogao da zamisli.

Poslije nešto slabijeg početka drugog poluvremena, vidjeli su uzbudljiv završetak.

FOTOGRAFIJE

Prvo je Partizan propustio šanse da "ovjeri" pobjedu. Oba puta Leonardo je mogao da stavi tačku na finale Kupa, ali prvo nije bio precizan poslije skoka i pokušaja glavom, a zatim i iz okreta. Đurđević je bio sebičan u kontri "tri na dva" u korist Partizana...

Posljednjih desetak minuta proteklo je u znaku ofanzive crveno-bijelih. Ulazak Nemanje Milića, Srđana Vujaklije i Nenada Milijaša pokrenuo je tim iz Ljutice Bogdana i to se odmah odrazilo na konkretnije napade. Ričmond Boaći je u 81. minutu imao dupli duel sa Nemanjom Stevanovićem, a golman "parnog valjka" je iz oba izašao kao pobjednik.

Nesmotrenost odbrane Partizana i faul tik ispred ivice kaznenog prostora, omogućili su Zvezdi i Milijašu posljednju priliku na utakimici. Odlično je veteran šutirao, gađao same rašnje, međutim na početku dosta kritikovani Stevanović je izrastao u junaka utakmice. Paradom je spriječio izjednačenje i produžetke.

Vrlo brzo Milorad Mažić je označio kraj meča.

Partizan je trijumfalno završio vrlo turbulentu sezonu, dok je Crvena zvezda ostala bez trofeja.

PARTIZAN: Stevanović – Vulićević, Milenković, Ostojić, El Monir – Jevtović, Kosović – Janković, Leonardo, Mihajlović – Đurđević.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Al. Luković, Le Talek, Anđelković - Donald, Ristić - Srnić, Kanga, Plavšić – Boaći.

Glavni sudija je Milorad Mažić.


IZ MINUTA...

KRAJ!

90+5' Sjajan udarac iskusnog Milijaša, pod prečku, ali je Stevanović odbranio.

90+4' Velika prilika za Zvezdu. Slobodan udarac na ivici kaznenog prostora... Tražili su opet crveno-beli penal posle starta, ali je on bio malo izvan kaznenog prostora.

88' IZMENA! Poslednja na meču, Saša Ilić ulazi umesto Jankovića.

VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!

Milijaš je u 87. izveo korner, lopta po zemlji stigla do "druge stative", ali Ostojić bio priseban i najbrži otklonivši opasnost.

86' IZMENA! Nenad Milijaš menja Mihaila Ristića. Đurovski što se promena tiče "tri od tri".

84' IZMNENA! Leonardo izlazi, Milan Radin je na terenu.

84' "Slobodnjak" za Zvezdu, idealan, po sredini gola sa 17 metara. Luković prebacuje gol.

BOAĆI!

Sjajno je šutirao izvan kaznenog prostora, ali je Nemanja Stevanović izbio loptu u korner. A posle ubacivanja lopte iz ugla ponovo je intervenisao čuvar mreže Partizana. Stevanović - Boaći 2:0 u 81. minutu.

Boaći šansa
Izvor: YouTube


- Pljušti u Humskoj. Janković, Leonardo, Ostojić, El Munir i Vulićević imaju po žuti. Kod Zvezde samo Donald.

76' Zvezda je imala "skraćeni korne"r, a Partizan odmah kontru "tri na dva", koju je sebično završio Đurđević. Mogli su crno-beli golom praktično da reše ovo finale Kupa.

JOŠ JEDNA ŠANSA!

70' Za Partizan... Leonardo nije uspeo da kruniše dobar napad svog tima. Šutirao je iz okreta, bio je u srcu šesnaesterca, ali je ponovo promašio okvir gola.

Leonardo šansa
Izvor: YouTube


69' IZMENA! Srđan Vujaklija menja Plavšića.

66' IZMENA! Prva izmena i u Partizanu, Petar Đuričković umesto Nemanje Mihajlovića.

65' VELIKA PRILIKA ZA PARTIZAN!

Janković je centrirao, Leonardo je bio sam na pet-šest metara, ali ni on ne uspeva glavom da je smesti u mrežu.

Leonarda šansa glavom
Izvor: YouTube


64' Zvezda je tražila penal. Smatrali su crveno-beli da je Milenković igrao rukom posle duela sa Milićem.

60' IZMENA! Prva izmena. Slavoljub Srnić napušta teren, ušao je Nemanja Milić.

56' Odličan napad Zvezde. Plavšić umakao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, odigrao povratnu za Srnića, ali je fudbaler Zvezde bio u bloku, pa je loptu loše zahvatio i poslao je preko gola. Tražio je korner, nije ga dobio. Ne igra se u tempu u kojem je bilo prvo poluvreme.

53' Jevtović prvi preti, udarac sa preko 20 metara, ali preko gola.

Izvor: MONDO/Nikola Janković


- Nema izmena.

- Počelo je drugo poluvreme.

***Uskoro počinje drugo poluvreme. Zvezda je presingom uspela da poremeti Partizan u prvih 15 minuta utakmice. Crveno-beli su gotovo sve vreme napadali, ali bez pravi prilika, dok šampion Srbije nije uspevao da smiri loptu i prenese je do gola rivala. Posle 20-ak minuta, Partizan je došao do daha i počeo da ređa opasne napade, od kojih se onaj u 42. minutu završio golom Nikole Milenkovića, momka koji igra poslednji meč u crno-belom dresu.

Zvezda je imala više posed, a Partizan mnogo opasnije napade!

- Još dve prilike za kraj prvog dela. Petković šutira preko gola, a Leonardo je sebičan.

GOOOL!

42' Nikola Milenković - 1:0! Mladi štoper je bio najviši u skoku posle kornera, pogađa ugao i dovodi crno-bele u vođstvo. Loša reakcija odbrane Zvezde, pre svih Donalda i Boaćija.

Gol
Izvor: YouTube


41' Nova prilika za Partizan... Zamalo autogol. Samo korner posle još jedne brze kontre.

40' Stopostotna prilika za "parni valjak". El Monir je dobio duel na levoj strani, pronašao potpuno samog Đurđevića, a najbolji strelac Partizana glavom šalje loptu preko prečke. Partizan je sada bolji!

- Počinje kiša!

36' Dobar pokušaj Leonarda iz prekida, gađao je bliži ugao, Kahriman je "boksovao" loptu u korner.

- Žuti i za Leonarda zbog protesta i prigovora Mažiću.

- Opravdan žuti karton za Donalda zbog starta sa dve noge.

- Dobra utakmica, puna tempa!

33' PRILIKA I ZA ZVEZDU!

Petković se vrlo lepo snašao pored gol-aut linije, uspeo pored čuvara da ubaci loptu u sredinu, tamo je skočio Srnić, zahvatio loptu glavom, ali je Stevanović bio oprezan.

Srnić
Izvor: YouTube


30' SJAJNA ŠANSA ZA PARTIZAN!

Leonardo je šutirao iskosa sa leve strane, ali pored gola. Odlična, možda i najbolja prilika na utakmici. Partizan je sve opasniji, pogotovo iz brzih kontri.

šansa
Izvor: YouTube


29' Kahriman paradom spasava gol Zvezde posle udarca Marka Jankovića. Ispružio se golman Crvene zvezde i izbio loptu u korner.

25' Partizan je došao do daha. Lepa akcija crno-beli po levoj strani, Mihajlović je odigrao za Kosovića, ovaj do Leonarda, ali je njegov udarac ukrotio Kahriman.

PFC
Izvor: YouTube


23' - Mihailo Ristić je jako tukao iz "slobodnjaka", bilo je daleko, ali ne i puno neprecizno.

- Mažić opominje Đurovskog, koji je vrlo aktivan pored klupe, možda čak i preterano.

Ristić
Izvor: YouTube


19' Šansa za Partizan posle prekida, Leonardo glavom, Kahriman brani zicer, ali je ofsajd. Ristić je perfektno reagovao!

- Zvezdi je definitivno pripalo prvih 15 minuta. Fudbaleri Partizana nisu uspeli "dva pasa da spoje". Crveno-beli su daleko konkretniji, opasniji i presing koji je nametnuo Boško Đurovski za sada zadaje velike probleme Marku Nikoliću.

Srnić
Izvor: YouTube


11' PRILIKA ZA PARTIZAN!

Nekako su crno-beli stigli do kaznenog prostora rivala, usledila je majstorija Leonarda i "kifla" koja je otišla tik iznad prečke. Odlična šansa za domaćina finala. Pokušao je Brazilaca da sa nekih 16-17 metara plasira loptu u dalji ugao gola Damira Kahrimana.

prva
Izvor: YouTube


9' Plavšić je vrlo lepo prošao po desnoj strani, dobro je i centrirao, ali je Srnić napravio korak više, ušao "pod loptu" i nije uspeo najbolje da je zahvati i ugrozi gol crno-belih. Deset minuta igra se na polovini Partizana, "valjak" je bez daha i suočen je sa ofanzivom rivala. Jakom!

- Osim u prvom minutu, Partizan nije prešao centar. Plavšić je šutirao, loše je to učinio, tako da Stevanović nije imao potrebe da interveniše.

6' Veliki pritisak Zvezde, Anđelković je imao priliku. Pre toga duel Boaćija i Ostojića, napadač Zvezde je pao, ali Mažić je smatrao da nije bilo elemenata za penal.

penal
Izvor: YouTube


3' Kratki prekid. Igrači Zvezde se bune jer smatraju da je Le Talek bio fauliran na 18-19 metara od gola. Ofanziva Zvezde, teren je prekriven dimom.

1' U 45. sekundi Bojan Ostojić je zbog oštrog prekršaja dobio žuti karton. klizećim startom je zaustavio opasnu kontru Zvezde, a pre toga je Partizan imao dobru situaciju ispred gola Zvezde. Zanimljiv početak.

Izvor: MONDO/Nikola Janković

Izvor: MONDO/Nikola Janković


18.02 - Počelo je...

18.01 - Partizan napada ka Jugu, Zvezda ka Severu u prvom poluvremenu. Svakog trenutka utakmica bi trebalo da počne. Lepe koreografije na obe tribine iza golova.

17.58 - U toku je intoniranje himne "Bože pravde". Ceo stadion složno peva... Prvi i jedini put tokom današenjeg finala.

17.56 - Mažić deli savete igračima oba tima: "Momci, kapiteni..." Onda su našem najboljem sudiji prišli Luković i Vulićević, ali se nije čulo šta im je arbitar poručio. Usledili su pozdravi i izlazak na teren.

17.55 - Sve je spremno za početak, očekuje se izlazak fudbalera.

17.46 - "Gensek" Jovan Šurbatović najavio mogućnost da se finale Kupa Srbije naredne godine igra u Beču. Šta ako se u utakmici za trofej sastanu klubovi sa daleko manjim brojem navijača od Partizana i Crvene zvezde.

17.44 - Stadion se polako puni...

17.36 - Milko Đurovski: Neka pobedi bolji, a navijaću za Boška. Neka na kraju svi pruže ruke i, ponavljam, na terenu neka pobedi bolji.

17.30 - Milko Đurovski: Zbog Boška sam na derbiju

"Nemam tremu, a nisam je imao ni kao igrač, jedva sam čekao da počne utakmica. Ne poznajem igrače, ne pratim dovoljno. Ni danas ne bih došao da Boško nije trener. U Zvezdu sam došao kao dete, fenomenalno mi je bilo u oba kluba. Došao sam u Partizan jer nisam želeo da odem iz Beograda, a Zvezda mi nije dala ono što sam tražio. Nikada ružno nisam pričao o nijednom od ta dva kluba, ali mnogo češće svratim do Partizana".

Milko je dodao: "Sve golove koje sam dao Zvezdi i Partizanu su mi najdraži!"


17.23: Milorad Mažić: "Potpuno sam spreman, očekujem težak meč!"

17.21 - Reporteri MONDA javljaju da stadion još nije ispunjen do poslednjeg mesta. Vreme je oblačno, kiša je padala sat i po pre početka utakmice. Uobičajne prozivke pristalica Partizana i Crvene zvezde. Na Istoku i Zapadu postoje dve tampon zone, kako bi se sprečio direktan kontakt navijača dva kluba.

17.12 - Goran Bunjevčević, potpredsednik FSS.

"Jedna od najbitnijih utakmica, mislim da će biti jako lepa i dosta neizvesna. Očekujem da će fudbal pobediti i tako anulirati sve što se prethodnih dana dešavalo oko terena, pre svega ovaj rat saopštenjima. Moramo da počnemo da menjamo svest navijača, čelnika klubova, igrača, da energija bude pozitivna, da prosečan navijač ne zna ima predsednika FSS."

17.09 - Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u isto vreme stigli su na stadion u Humskoj ulici. Crveno-beli su iz klupskog autobusa izašli u opremi, spremni da istrče na teren, što je praksa pre svakog gostovanja na stadionu najvećeg rivala.

Uroš Đurđević:

"Spremni smo da odbranimo Kup. Titulu smo osvojili, što je najbitnije, ali danas moramo da potvrdimo sve što smo dobro radili poslednjih deset meseci."

17.04 - Zvezda ima 20 pobeda, Partizan 11, a četiri meča završena su bez pobednika.

17.02 - Nebojša "Uške" Vučićević izjavio gostujući u programu uživo na Areni sport da su mu simpatije na strani crno-belih, uprkos tome što za Crvenu zvezdu igra njegov sin Vanja.

17.00 - Odigrano je 35 "večitih derbija" u Kupu, a nikada rezultat nije bio 0:0!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bato

Zvezdas sam, ali dosta je, da se ujedinimo i protjeramo Terzica i mafiju. Partizan bolji, budimo realni, vratiti zvezdase u upravu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC