• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barseloni "utešni" trofej, džaba Teova majstorija

Autor mondo.rs

Teo Ernandez je postigao izjednačujući i najlepši pogodak na utakmici njegovog Alavesa i Barselone, ali to nije bilo dovoljno da se Katalonci zaustave na putu ka "utešnom" trofeju - Kupu Kralja.

Nije osvojena Primera, ali jeste onaj "utešni" trofej za Barsu - Kup Kralja.

Luis Enrike je u svojoj poslednjoj utakmici na klupi ovog kluba poveo svoje igrače ka novom trofeju, ukupno 29. u ovom takmičenju, a on je osvojen rutinski pošto je pogocima Mesija, Nejmara i Paka "pao" Alaves - 3:1 (3:1).

Ovo je ujedno bio i poslednji meč na "Visente Kalderonu", koji se ruši i više neće biti dom igrača Atletiko Madrida, a najlepši pogodak ovog susreta je remek-delo Tea Ernandeza.

Pozamljeni fudbaler Atletiko Madrida, koji će naredne sezone igrati za gradskog rivala Real, postigao je spektakularan gol u 33. minutu iz slobodnog udarca kada je svom timu doneo izjednačenje, ali to jednostavno nije bilo dovoljno ni do poluvremena.

Teo Ernandez
Izvor: YouTube


Nisu bili šokirani Katalonci, pa su na Mesijev gol, koji je takođe majstorija i prethodnio je pogotku Tea Ernandeza, uzvratili i Nejmar i Pako koji su u poslednja tri minuta prvog poluvremena i "ubili" utakmicu i obezbedili novi pehar.

Da li se sezona može smatrati uspešno pošto je osvojen jedan trofej? Teško...

Daleko je to od nivoa kom teži Barselona, ali je svakako bolje od "praznih šaka". Bio je ovo deveti trofej za Luisa Enrikea koji će nakon tri sezone napustiti "Kamp Nou".

Videćemo da li će ga zameniti Ernesto Valverde ili neko drugi...

Ono što je zanimljivo jeste to da su Barselona i Alaves ove sezone odigrali tri susreta i verovatno je, mada ne možemo da govorimo u njihovo ime, da bi Katalonci menjali poraz iz septembra od ove ekipe u Primeri za današnji u finalu - pošto bi sa ta tri boda "uzeli" La Ligu.

Na kraju susreta bez neke velike euforije kod jednih, a suzne oči kod drugih, ali je ovo svakako bila dobra sezona za njih pošto su igrali finale Kupa i Primeru završili na devetom mestu, i to u godini nakon što su ušli iz Segunde.

Nažalost, u sastavu Alavesa niti jedan Srbin, Aleksandar Katai i Nenad Krstičić nisu bili ni na klupi za ovaj susret.

Pogledajte i najbolje detalje sa meča.

Barselona - Alaves 3:1
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC