• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Policija mora nadzirati Viber, WhatsApp i Skype“

Autor mondo.rs

U Austriji je šef antiterorističke službe u toj zemlji, zatražio veća ovlašćenja za policiju, sa mogućnostima praćenja aplikacija za dopisivanje i komuniciranje.

 „Policija mora nadzirati Viber, WhatsApp i Skype“ Izvor: ‚MONDO portal/Kaspersky Lab

Šef austrijske Savezne službe za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) Peter Gridling zatražio je proširenje nadležnosti policije, to jest mogućnost za „prisluškivanje“ aplikacija za dopisivanje kao što su Skype, Viber ili WhatsApp.

On je, austrijskoj televiziji ORF, rekao da se već 80 odsto komunikacija ostvaruju preko tih sistema, i da to predstavljaju „rupe“ koje ne smeju biti dozvoljene.

U Austriji, prema njegovim rečima, za sada nema informacija da predstoji teroristički napad. On je dodao da stalni potencijal pretnje predstavlja oko 300 osoba koje su iz Austrije otišle u džihad.

Gridling je rekao da je iluzija misliti da je moguće da se 300 osoba nadzire 24 sata. Objasnio je, u vezi terorističkog napada u Mančesteru, da se postavljaju prioriteti, zbog čega je moguće da dođe do situacije da osobe, koje su uvrštene u marginalne ličnosti u nekoj sceni, budu kasnije značajni akteri, prenosi Tanjug.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS