• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Potpisan ugovor o refinansiranju duga

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Unikredit banke Gordan Pehar, potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovor o refinansiranju gradskog duga u iznosu od 73.000.000 KM.

 Banjaluka: Potpisan ugovor o refinansiranju duga Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U izjavi novinarima, Radojičić je naglasio da je refinansiranje bilo potrebno, jer bi u suprotnom, Grad imao brojne poteškoće u realizaciji najavljenih ili započetih projekata.

- Na ovom međunarodnom tenderu učestvovalo je 11 komercijalnih banaka, a to je za nas značajno i u reputacijskom smislu, jer je tender pobudio regionalno interesovanje. U petak smo donijeli odluku o gradnji nove toplane i za taj kapitalni projekat potrebno je učešće Grada u iznosu od 15 miliona KM, a naše kreditno opterećenje sa sadašnjim nerefinansiranim iznosom, bilo bi preveliko i ne bismo mogli da nosimo nove poslove. Takođe, danas smo nastavili projekat „Crno vrelo“ i za taj posao je potrebno još oko 20 miliona KM dodatnog ulaganja – rekao je Radojičić.

Direktor Unikredit banke Gordan Pehar, kazao je da je ovo najveći iznos refinansiranja duga lokalne samouprave u BiH. On je dodao da je konzorcijum od četiri banke na čijem je čelu Unikredit banka Banja Luka, potvrdio da lokalne banke posjeduju znanje i finansijske kapacitete da se nose sa najznačajnijim finansijskim projektima u zemlji. Pehar je naglasio da će se kroz refinansrianje duga Grada Banja Luka, otvoriti prostor za nastavak započetih investicionih projekata Grada.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE