• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović zvanično golman Bornmuta

Autor mondo.ba

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine novi je čuvar mreže Bornmuta nakon što su klub sa "Vitaliti" stadion i Čelsija postigli dogovor oko obeštećenja.

 Asmir Begović golman Bornmuta Izvor: MONDO/Samir Cacan

Begović je na "Stamford bridžu", na koji je stigao iz Stouka, proveo dvije sezone u kojima je ukupno upisao 33 nastupa u svim takmičenjima te se ove godine okitio titulom prvaka Engleske.

Bornemut je prošlu sezonu u Premijer ligi završio na devetom mjestu i u narednu sezonu ulazi s još većim ambicijama.

"Bornmut je uzbudljiv, ambiciozan klub koji ima sjajnu perspektivu", izjavio je Begović.

"Biti dio šampionskog Čelsija je bilo zaista sjajno, ali sada osjećam da je vrijeme da krenem dalje, prije svega jer želim više igrati. Ulazim u vrlo važan period svoje karijere i želim pokazati ljudima koliko mogu i znam. Dugo sam razgovarao s menadžerom Edijem Hauom i vidio sam da je to pravi klub za mene i želim im pomoći svojim iskustvom na terenu i van njega da naprave još jedan korak naprijed".

Bornmut, s kojim je dogovorio sve uslove višegodišnjeg ugovora, Begoviću nije nepoznat s obzirom da je 2007. godine bio na pozajmici iz Portsmuta, te upisao ukupno osam nastupa.

Komplimente na račun golmana "zmajeva" nije štedio ni menadžer njegovog novog kluba Edi Hau.

"Asmir je sjajan golman koji je dokazao da je sposoban za velike stvari i to na vrhunskom nivou. U najboljim je godinama, spreman je i pravi je lider na terenu i van njega, tako da je to upravo karakter kakvog smo željeli u našem timu. Podignuće i konkurenciju među golmanima koje imamo trenutno i njegovo iskustvo će biti ogroman doprinos za naše igrače. Radujem se što je s nama i što će biti veoma važan igrač za nas u godinama koje dolaze", rekao je menadžer Bornmuta.

Izvršni direktor kluba Nil Blejk je dodao da je dolazak Begovića važan trenutak za Bornmut.

"Ovaj transfer je i važna poruka našeg kluba. Presretan sam da smo u stanju dovesti golmana Asmirovog kvaliteta i iskustva. Dolazi nam na vrhuncu karijere, s iskustvom igranja na Svjetskom prvenstvu i u Ligi šampiona iako mu je tek 29 godina. Važno nam je da u ovom trenutku pojačamo ekipu i da na momentumu koji imamo iz prošle sezone dodatno napredujemo, a dovođenje Asmira je prvi korak ka tome".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC