• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pored ovog telefona drugi nemaju šta da traže!

Autor mondo.rs

Essential telefon ne zastareva, želi da redefiniše Android i ima ekran od ivice do ivice. Izgleda neverovatno i prvi je telefon napravljen od titanijuma i keramike, što nema nijedan konkurent trenutno!

Essential  telefon se zvanično pojavio. Ovo je prvi telefon istoimene kompanije, kojeg je zamislio Endi Rubin, čovek koji je stvorio Android operativni sistem i koji predstavlja njegovu ideju kako treba da izgledaju Android telefoni budućnosti.

I zaista je izuzetan novi uređaj: pravi telefon bez ivica čiji ekran zauzima procentualno više prednje strane od Galaxy S8 i koji je u suštini modularan telefon.

Pored toga u pitanju je pravi flagship model, koji će biti lansiran prvo u SAD-u. Ima sve karakteristike premijum modela: trenutno najbolji SoC, Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM memorije i ogromnih 128 GB memorije za skladištenje, saznajemo sa zvaničnog sajta.

Ali je takođe drugačiji od mnogih flagship modela po filozofiji. Isporučivaće se bez suvišnog i nepotrebnog softvera (bloatware), i nema logo nigde na telefonu, što je u velikom kontrastu sa svim ostalim proizvođačima telefona. Filozofiju Essential telefona izneo je Endi Rubin u tri ključna principa:

- Uređaji su vaše lično vlasništvo. Nećemo vas terati da imate nešto što vi ne želite
- Uvek ćemo lepo sarađivati sa drugima. Zatvoreni ekosistemi su zastareli
- Uređaji ne bi trebalo da zastarevaju godišnje. Trebalo bi da evoluiraju uz vas

Telefon je takođe napravljen da traje. Pošto je u pitanju dizajn bez ivica, posebno je bitno da je Essential telefon izdržljiv.

Da bi se osigurali da to bude tako, kompanija koristi titanijum za telo uređaja, materijal toliko jak da kada ispustite telefona na ivicu, neće se ogrebati ili ulubiti kao aluminijum. Zadnja strana je napravljena od keramike, materijala kojeg je jako teško ogrebati. Što se tiče boja, Essential telefon će biti dostupan u crnoj, sivoj i beloj boji, kao i model u dve boje. Naravno, prošao je kroz testove ispadanja da se osigura da će izdržati oštećenja prosečnog pada, što je više moguće.

Android nadogradnje stizaće vam brže!

Ali prava magija, ono što je posebno kod ovog telefona je to da pokušava da napravi nešto novo: sistem dodataka i modula, sličan Motorola Z seriji, ali napredniji. Da bi to postigao, telefon ima magnetni konektor u formi dve tačke na poleđini telefona, na kojeg kačite dodatne module. Telefon takođe dolazi sa zasebnim konektorom za bežični prenos podataka, koji podržava brzine do 6 Gbps. Prvi dodatak koji dolazi sa telefonom je kamera koja snima u 360 stepeni i koja se magnetno spaja sa zadnjim delom telefona. Dolaziće u paketu sa telefonom, po ceni od 50 dolara više na cenu samog telefona.

Na zadnjem delu, Essential ima sistem duple kamere. Za razliku od takvog sistema na iPhone-u, ovde je sekundarna kamera monohromatska, koja zahvata više svetla, i izlazni proizvod regularne kamere se kombinuje sa monohromatskom slikom za superiorne krajnje rezultate.

Na prednjoj strani, telefon ima kameru od 8 megapiksela koja snima 4K video.

Google I/O 2017: Novi YouTube i poklon za iPhone

Takođe treba primetiti da Essential telefon, poput iPhone 7 nema 3.5 mm ulaz za slušalice.

Počevši od 30. maja Essential telefon se može rezervisati, ali ovo ne znači da ćete ga dobiti uskoro, jer rezervacija nije isto što i rano naručivanje. Zapravo iz kompanije jasno kažu da nisu spremni da pruže specifičan datum izlaska telefona. Cenu znamo i ona je 700 dolara, što je malo više od iPhone 7 ali u rangu sa Samsung Galaxy S8. U prodaji je i paked od 750 dolara koji pored telefona ima i 360 kameru.

Takođe znamo da Essential telefon ima pravu podršku za 4G LTE i CDMA. Kada će se pojaviti, kao što smo rekli, se još uvek ne zna, i kada će se, nakon SAD-a pojaviti i drugde u svetu je takođe nepoznato. Essential telefon će verovatno imate poteškoća da se takmiči sa već uspostavljenim imenima, ali sa svojim inovacijama smo sigurni da će biti lepo osveženje. Sa nestrpljenjem očekujemo da ga isprobamo.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Essential telefon specifikacije:

OS

Android 7.0 Nougat

Ekran

5.71 inč, LTPS LCD, 19:10 odnos stranica
2.560 x 1.312 piksela - Quad HD

Dimenzije

i težina

141 x 71 x 7.8 milimetara
185 grama

Čipset
RAM

Qualcomm Snapdragon 835 (10 nanometara)
4 GB RAM

Kamere

Dvostruka glavna (13 MPx Dual RGB + Mono fusion)
8 MPx prednja, obe snimaju 4K video

Memorija

128 GB UFS 2.0
microSD kartica nije podržana

Baterija

3.040 mAh
sa USB-C brzim punjenjem

Posebne opcije

Telo od titanijuma, Keramika pozadi, Gorilla Glass 5,

Sistem magneta za kačenje dodataka, 6 Gbps WAC,

4 mikrofona za suzbijanje buke,Bluetooth 5.0 LE

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS