• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac predstavio Vranješa i najavio visoke ciljeve

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukovodstvo banjalučkog kluba odlučilo se za domaćeg stručnjaka, koji će nastaviti put koji je utabao njegov prethodnik Vule Trivunović. Uz adekvatna pojačanja, svi u klubu nadaju se da će Borac u Premijer ligi BiH igrati važnu ulogu.

 Željko Vranješ zvanično novi trener FK Borac Banjaluka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Željko Vranješ od danas je i zvanično novi šef stručnog štaba banjalučkog Borca.

Stručnjak koji je 2015. već radio na Gradskom stadionu, vratio se na kormilo prvog tima, nakon što je klub raskinuo saradnju sa njegovim prethodnikom Vuleom Trivunovićem.

Vranješ je danas predstavljen u Trofejnoj sali.

"Zahvaljujem se Upravi na ukazanom povjerenju. Želio bih odati priznanje igračima, te trenerima koji su radili prije mene, na ostvarenom uspjehu, ekspresnom povratku u Premijer ligu BiH. Oni su svojim radom ucrtali određene smjernice i nadam se da ćemo svi zajedno nastaviti tim putem", rekao je Vranješ u prvom obraćanju mnogobrojnim medijima.

On je izuzetno srećan što će imati priliku da radi s mladim igračima, sa kojima je već sarađivao, tako da dodatno upoznavanje neće biti potrebno.

"Drago mi je zbog ovih dječaka koje sam trenirao u mlađim kategorijama i koji sada predstavljaju perspektivu kluba. Srećan sam što je klub orijentisan ka mlađim igračima u kompoziciji sa starijim, kako bi neko od njih isplivao, kako bi Borac živio od toga. Ekipu poznajem relativno dobro. Ima tu dosta igrača sa kojima sam radio u BSK-u, Slogi iz Trna i mlađim kategorijama, tako da neće biti problema. Za ostalo, neka nas sreća posluži", dodao je 50-godišnji stručnjak.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRIPREME

Sportski direktor Oliver Jandrić predočio je plan ljetnih priprema, koje bi trebalo da počnu oko 15. juna. "Pripreme na Zlatiboru zakazane su od 25. juna do 9. jula, tako da ćemo tamo provesti 14 dana i odigrati nekoliko kontrolnih mečeva. Tada se vraćamo kući i imamo još dvije sedmice do početka prvenstva. Generalna proba biće sedam dana uoči starta sezone, tako da imamo dovoljno vremena da se spremimo", rekao je Jandrić.

On nije želio da otkriva imena trenera koji će raditi s njim u stručnom štabu, ali je poručio da će do kraja sezone u Prvoj ligi Republike Srpske Marko Tešić voditi ekipu. Vranješ će kroz treninge nastojati da se upozna sa timom i polako krene sa spremanjem igrača za ono što ih čeka na jesen.

Kada su u pitanju transferi, Vranješ je rekao da velikih promjena neće biti.

"Utakmica sa Krupom pokazala je da Borac posjeduje kvalitet i da uz par pojačanja, a tu mislim na igrače koji će igrati, ovaj tim ima potencijal da se bori sa svima u Premijer ligi BiH", zaključio je novi strateg Banjalučana.

Član Uprave Vico Zeljković priznao je da je klub možda i napravio grešku, kada Vranješu 2015. godine nije pružio veću priliku. Nakon svega tri mjeseca, rukovodstvo Borca odlučilo je da mu se zahvali na saradnji, a umjesto njega doveden je stručnjak iz Srbije Aleksandar Janjić.

"Mi kad smo došli u klub, Željko je bio tu, ali nismo postigli dogovor. Smatrali smo tada da je klubu, koji je bio pred stečajem, potreban neko sa strane, ko nema nikakve veze sa Borcem i ko će razdrmati ekipu. Naravno, za takvo stanje u klubu nije bio kriv Vranješ, ali u tom trenutku smo tako odlučili", pojasnio je Zeljković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević



Prethodnih dana u medijima su se provlačila brojna imena, kako domaćih, tako i stranih trenera, ali je rukovodstvo šampiona Srpske odlučilo da šansu pruži domaćem stručnjaku. Vranješ je potpisao ugovor na godinu dana, s mogućnošću produženja na još jednu.

"Nakon niza razgovora sa pojedinim trenerima, odlučili smo se za ovo rješenje. Postoji više razloga za to. Neki od najvažnijih su što je Vranješ domaći trener, posjeduje Profi licencu i što nikada nije dobio pravu šansu. Sagledavanjem svih planova, analiza, želja, motiva i ambicija u budućnosti, donesena je odluka da novi trener bude Vranješ i mislimo da je to prava stvar. Imaće punu podršku kluba", poručio je član Uprave Borca.

O ciljevima u povratničkoj sezoni u Premijer ligi BiH, Zeljković kaže:

PRODUŽETAK UGOVORA

Ivan Delić dogovorio je saradnju na godinu plus godinu, dok su Vladan i Ilija Danilović, te Predrag Zekanović, potpisali trogodišnje ugovore, odnosno do 2020. godine. "Ovo je još jedan pokazatelj nastavka politike koju smo zacrtali prije nekih godinu dana, a koja se odnosi na forsiranje domaćih, mladih igrača i srećni smo zbog toga", dodao je Zeljković.

"Razgovarali smo o tome sa novim trenerom, ali mnogo zavisi od toga kako ćemo odraditi prelazni rok. Naše ambicije su da dovedemo kvalitetne igrače, kako bismo obezbijedili plasman u Ligu za prvaka. Već smo angažovali štopera Nemanju Janičića, koji ima naš pasoš, jer moramo misliti i na broj stranaca koje možemo imati u ekipi."

Rukovodstvo kluba u pregovorima je sa još nekolicinom igrača, tako da u narednim danima treba očekivati nova imena na Gradskom stadionu. Takođe, biće i odlazaka.

Do kraja sezone ostala su još dva kola, a "crveno-plavi" oba meča odigraće na svom terenu. Prvo u subotu protiv Tekstilca Kort, a onda u srijedu sa Rudar Prijedorom, nakon čega će biti poznato koji igrači će na transfer listu.

Borac na zatvaranju sezone igra protiv "rudara", a umjesto u Prijedoru, ovaj meč će biti odigran na banjalučkom Gradskom stadionu. Dva kluba dogovorila su da se meč odigra u Banjaluci, s obzirom da je stadion u Prijedoru u fazi rekonstrukcije.

Duel je na programu od 19:30 časova, tako da će Borac pred svojim navijačima zatvoriti uspješnu sezonu u Prvoj ligi RS, gdje je osvojena titula i nakon godinu dana pauze izboro učešće u bh. eliti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC