Banjaluka dobila "luku" FOTO

Autor:

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić svečano je danas u Banjaluci otvorio drveni mol i pristanište za dajake na rijeci Vrbas ispod dvorane Obilićevo.

"Zahvaljujući studentskoj inicijativi i radu dobili smo jedan uređen i obogaćen prostor koji će našim građanima koristiti kao prostor za odmaranje i uživanje, ali i za prilaz dajak čamaca", rekao je Radojičić, navodi se u saopštenju Gradske uprave Banjaluka.

Prema njegovim riječima, poslije ovogodišnjih "Dana arhitekture" ostaje jedan vrlo konkretan rezultat – lijepa intervencija u prostoru, koja ima estetsku vrijednost, jer obogaćuje prostor uz Vrbas i daje dodatni sadržaj svemu što čini cjelinu Kastela, mosta i plaže.

"Ujedno je i funkcionalna, jer predstavlja prostor za sjedenje i uživanje. Veže se i sa tradicijom simbola Banjaluke - dajak čamcima", istakao je gradonačelnik Radojičić.

On je zahvalio mladim ljudima na ideji i njenom izvođenju, te koordinatoru projekta Istraživačkom centru za prostor iz Banjaluke.

"Volio bih da imamo što više ovakvih inicijativa, koje svakako obogaćuju naš grad i koje sugrađani i te kako primijete", zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Mol je izradilo oko 30 studenata arhitekture i građevinarstva iz Banjaluke, Sarajeva i Trondhajma iz Norveške na radionici u okviru "Dana arhitekture".

Poslije otvaranja mola, Radojičić je svečano otvorio i manifestaciju "Dani arhitekture", koji će u Banjaluci trajati do ponedjeljka 4. juna.

Ostale vijesti