"Sljubili se banjalučki ćevapi i virska riba"

Autor:

O posjeti predstavnika Turističke organizacije Banjaluka hrvatskom ostrvu Vir, uz gastronomsku prezentaciju specijaliteta "metropole Republike Srpske i otoka", izvještava internet portal eZadar

0
A- A A+

Trodnevnu posjetu ostrvu Viru predstavnici Turističke organizacije Banjaluka i brojne novinarske ekipe iz svih medija Republike Srpske počeli su jučerašnjim obilaskom ostrva i gastronomskom prezentacijom banjalučkih i virskih specijaliteta na preuređenoj terasi restorana "Kotarina".

Prije nego su se slavni banjalučki trapist i ćevapi sljubili s virskim ribljim specijalitetima, a "Nektar" pivo s domaćim crnim i bijelim vinom, gostima i domaćinima gastro prezentacije obratili su se zamjenik načelnika Opštine Vir Antonio Vučetić i direktor Turističke organizacije Banja Luke (TOBL) Ostoja Barašin.

"U Banjaluci se još uvijek govori o Viru i nenadmašnoj turističkoj prezentaciji ostrva", kazao je Barašin prisjećajući se gostovanja predstavnika Opštine Vir i destinacijske menadžment kompanije "Vir turizam" u metropoli Republike Srpske, kada je svečana dvorana hotela "Bosna" bila pretijesna za sve koji su se željeli upoznati s ljepotama Vira.

Barašin je ukratko predstavio Banjaluku, glavni grad Republike Srpske i drugi po veličini u Bosni i Hercegovini, sa oko 230 hiljada stanovnika, te nastojanja TOBL-a posljednjih desetak godina da kroz turističku djelatnost stvori dodatni identitet gradu i regiji i bude poveznica sa susjedima.

Potvrda tog uspješnog rada TOBL-a je i priznanje koje je Banjaluka dobila od međunarodnog "National Geographica" kada je proglašena trećom najuzbudljivijom turističkom destinacijom raftinga i avanturizma kao integralnog turističkog proizvoda, piše eZadar.

Vučetić je u ime domaćina pozdravio sve goste i posebno predstavnike medija koji će doživljaje ostrva podijeliti sa svojim čitateljima i gledaocima u Republici Srpskoj.

Banjalučani su Viranima u oktobru 2015. godine bili iznimni domaćini, pa su Virani gostima željeli ugoditi na svaki način. Tako je prvi dan posjeta ostrvu destinacijska menadžment kompanija "Vir turizam" sa svojom Turističkom agencijom Banjalučanima organizovala obilazak ostrva "bugijima" i razgledanje virskih znamenitosti sa završnom prezentacijom "Upoznaj, doživi i zavoli Banjaluku", dok će današnji i sutrašnji dan proteći u obilasku Nacionalnog parka Kornati, zadarskog Poluostrva, ninske Solane te kupanja na virskoj plaži Jadro i ribolova štapom s virskog Muja.

Sve su goste gastro prezentacije zabavljali su Bepo Matešić i David Ricov sa svojim "Kantadurima".

Ostale vijesti