• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada njega dobije - Novak osvaja turnir!

Autor mondo.rs

Srpski teniser izborio četvrtfinale Rolan Garosa nakon pobjede protiv tenisera koji mu je "talija". Naime, Novak Đoković je osvajao turnire na kojima je bio bolji od Ramosa Vinjolasa. Neka tako bude i sada..

Pobjeda!

Novak Đoković je jedanaesti put izborio plasman u četvrtfinale Rolan Garosa u kome će igrati protiv Dominika Tima pošto je u tri seta bio bolji od španskog tenisera Adrijana Ramosa Vinjolasa, igrača koji mu je "svojevrsna talija".

Zanimljivo je da kada bi god njega pobjeđivao - osvajao bi taj turnir!

To se desilo u Indijan Velsu i Monte Karlu 2015. godine (2:0 i 2:0), dok treći susret ove dvojice ne možemo da stavimo u "istu ravan" pošto se desio u Dejvis Kupu, ove godine (3:0). Novak je ponovo bez izgubljenog seta slavio i na francuskoj šljaci, pa neka se nastavi ova povoljna tradicija po drugog tenisera svijeta.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ADRIJAN RAMOS VINJOLAS 3:0 (7:6, 6:1, 6:3)

Rezultat kaže "rutinski", ali daleko od toga da je tako bilo...


Novak je veoma loše ušao u meč, imao mnogo problema sa servisom, pa je odmah gubio 2:0, ali ni to što se brzo vratio u meč i uzvratio Vinjolasu nije bio signal njemu da odustane. Uslijedio je novi brejk nakon koga je Đoković uspio da izjednači na 4:4 i nakon najsigurnijih servisa od starta duela ušlo se u taj-brejk borbu.

Đoković je počeo odlično (3:0), pa ponovo imao padove (4:4), ali je uspio da ovaj set, za koji se ispostavilo da je najvažniji, prelomi u svoju korist.

Taj set je trajao sat i 13 minuta i podsetio je na "epski" prvi set Del Potra i Mareja sa ovogodišnjeg turnira nakon koga je Argentinac doživio pad u igri. Kod slabijeg tenisera Vinjolasa taj pad je bio i evidentniji i Novak je lagano završio drugi set (6:1).

Pokušao je Španac da napravi neki preokret, ali se Srbin nije dao.

Imao je malu krizu sredinom trećeg seta, no ona se brzo završila i Novak Đoković je proslavio pobjedu pred publikom koja je željela i neizvjesniju borbu,

TREĆI SET

Liči ovaj treći set na drugi.

Novak je sigurno počeo susret, poveo 2:0, a onda je došlo do "malog" pada u njegovoj igri iz koga se brzo izvukao. Kratkotrajna kriza nije ugrozila ishod seta, pa je ubrzo poveo 5:3 i sada servira za set.

Blizu je plasmana u četvrtfinale... i ostavrio ga je. Kraj!

DRUGI SET

Odmah je bilo jasno da će prvi set odrediti dalji tok meča...

Kao što je Del Potro "pukao" nakon ogromnih napora i izgubljenog seta protiv Mareja, tako je i manje kvalitetniji Busta "pao" na startu drugog seta koji je Novak otvorio sa četiri vezana gema u kojima je napravio i dva brejka.

Vodi 4:0!

U istom ritmu nastavlja do kraja seta i dobija ga 6:1. Bravo, majstore!

PRVI SET

Nije dobro počelo. Ramos koristi prvu brejk-šansu, pa potom odmah potvrđuje brejk, a imao je priliku da povede i 3:0, ali je Đoković uspeo da se "pribere" i da osvoji važna tri poena kojim je upisao prvi gem na svoj konto...

Čudan meč gledamo do sada - samo što je Novak napravio brejk, on je odigrao vrlo loš gem na svoj servis i ponovo je Ramos došao u poziciju da ga "brejkne". I uspeo. Sada je 3:2 za njega.

Serija brejkova se nastavlja, srećom, sada je Đoković taj koji je "oduzeo" servis rivalu. Rezultat je 5:4 za srpskog igrača. 

Počeli su da uzimaju gemove i na sopstveni servis, a sada će se igrati taj-brejk.

Da, Novak vodi 1:0!

Koliko mučenja u ovom setu koji je trajao sat vremena i 13 minuta u kome smo toliko "promena raspoloženja" videli kod oba tenisera. Vodio je Novak 3:0 i delovalo je da će "lagano" povesti, ali je onda zakomplikovao i osvojio samo jedan od narednih pet poena. Uprkos tome Karenja je nastavio da greši i dobi Novak, nekako, 7:5!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bato

Ljudi moji, pa sta je ovo........

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC