• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski osvojio Kup BiH!

Autor mondo.ba

Rukometaši Zrinjskog osvojili su Kup BiH pobjedom nad Izviđačem 33:31 poslije produžetaka.

 RK Zrinjski osvojio Kup BiH! Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zrinjski je novi osvajač Kupa BiH!

Mostarci su na svom parketu u finalu Kupa BiH savladali Izviđač i stigli do svog prvog trofeja, te izborili nastup u EHF Čelendž kupu. 

ZRINJSKI – IZVIĐAČ 33:31 (27:27, 13:15)

U polufinalu je pao novi šampion BiH, banjalučki Borac, a u finalu Kupa BiH Zrinjski je savladao prošlogodišnjeg šampiona BiH i pred svojom publikom osvojio Kup BiH.

Gledaoci u potpuno ispunjenoj dvorani Pod Bijelim brijegom gledali su vrlo uzbudljivih 60 minuta, a onda još deset jer je meč otišao u produžetke poslije prave drame u regularnom dijelu meča.

Nakon uvodnog vođstva Zrinjskog 5:0, Izviđač je odgovorio istom mjerom i izjednačio, a potom se igrao praktično gol za gol, da bi „skauti“ uspjeli pred odlazak na odmor da povedu 15:13.

Zrinjski je odmah izjednačio na početku drugog poluvremena i egal je trajao tokom čitavog meča, bukvalno do posljednje sekunde.

Na parketu se vodila žestoka borba, a u jednom trenutku zbog koškanja igrača utakmica je bila nakratko prekinuta, ali se sve završilo bez težih posljedica i bez crvenih kartona.


Tuča na meču Zrinjski-Izviđač (4.6.2017)by clipsbh

Finale Kupa BiH nije bilo kvalitetom rukometa na nivou današnjeg finala Lige šampiona, ali je sigurno bilo jednako dramatično.

Zrinjski je u nakon tajm-auta u posljednjim sekundama postigao gol za 27:26 i izgledalo je da je sve gotovo, ali je Džeba napravio grub faul samo dvije sekunde prije kraja i Izviđač je sa sedam metara stigao do izjednačenja 27:27 i produžetaka .


Prerano slavlje Zrinjskog, Izviđać izjednačio...by clipsbh

Iako je počeo produžetke sa igračem manje, Zrinjski je vrlo brzo stigao do dva gola prednosti koje je čuvao do samog kraja.

Utakmicu je riješio najbolji igrač finala, Vedran Delić koji je iz sedmerca zabio za 31:29, a odmah potom nakon odbrane Paradžika i novi gol iz kontre za 32:29 i sve je bilo gotovo.

Izviđač nije uspio da u posljednjih minut i 40 sekundi koliko je imao igrača više napravi nešto više i Zrinjski je zasluženo do trofeja namijenjenog pobjedniku Kupa BiH.

Malu sjenku na finalni meč bacio je rukometaš izviđača Stipe Mandić koji je nakon što mu je dodijeljena bacio srebrnu medalju na parket i otišao u svlačionicu.


Nezadovoljni Mandić bacio medalju (Zrinjski...by clipsbh

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borac?

A je li Borac zauzeo treće ili četvrto mjesto?

Aj BORAC

Dominacija Borca i u mlađim kategorijama...ipak smo mi kolijevka rukometa,dječaci iz Hercegovine....pomirite se sa tim...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC