• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan zna sve potencijalne rivale, evo ko su!

Autor mondo.rs

Definitivno "zaključena" lista potencijalnih rivala Partizana u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona. Nekoliko nepoznanica, ali tu su i rivali iz regiona.

 FK Partizan potencijalni protivnici Lig ašampiona kvalifikacije Izvor: MN PRESS

Nema više dilema, lista potencijalnih protivnika Partizana je "zaključena".

Šampion Srbije će kvalifikacije za Ligu šampiona početi iz drugog kola koje je na programu 11. ili 12. jula, a rival će biti poznat već za dvije sedmicekada će u Nionu biti održano žrijebanje za prve dvije runde početnih faza ovog takmičenja.

Završavanjem poljskog šampionata, od kog su zavisili i potencijalni rivali Partizana, riješena je lista "povlašćenih" i "nepovlašćenih" učesnika drugog kola kvalifikacija.

Sa koeficijentom 16.075 Partizan je u donjoj polovini "povlašćenog" šešira i ne može da igra protiv Seltika, RB Salcburga, Kopenhagena, Ludogoreca, BATE Borisova, Legije, APOEL-a, Maribora, Karabaga, Malmea, Astane, Rijeke, Rosenborga, Šerifa, Hapoel Ber Ševe i Hafnafjordura.

Stoga, njihovi potencijalni protivnici su:


Žilina
(Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Dandalk (Irska), Vardar (Makedonija), Didelanž (Luksemburg), Kukeši (Albanija), Zrinjski (BiH), Budućnost (Crna Gora), Honved (Mađarska), IFK (Finska), Spartaks (Letonija) i Samtredija (Gruzija), kao i bilo koji od timova iz prve runde kvalifikacija u kojoj učestvuju: Nju Sejnts (Vels), Linfild (Severna Irska), Vikingur (Farska Ostrva), Hibernijans (Malta), Santa Koloma (Andora), Alakškert (Jermenija), La Fiorita (San Marino), Europa (Gibraltar), Talin (Estonija) i Trepča (tzv. Kosovo), mada je vjerovatno da će ovaj par, iz političkih razloga, biti izbjegnut na samom žrijebu.

Mnogi od timova su nepoznati, ali tu su i timovi iz regiona od kojih bi trebalo izdvojiti Zrinjski sa kojim se Partizan sastao i 2007. godine kada je Miroslav Đukić bio trener, što će postati ponovo u ponedjeljak, dok je na klupi Mostaraca bio Blaž Slišković koji je tim i ove godine vodio do titule u Bosni i Hercegovini.

Partizan je tada slavio ubjedljivo (11:1), ali je izbačen zbog nereda navijača u Mostaru.

U slučaju da prođe u treće kolo, Partizan će biti u šeširu "nepovlašćenih" timova.

Koga biste vi željeli kao protivnika u kvalifikacijama? Pišite nam u komentarima...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC