• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple sprema do sada najveću iPhone promenu

Autor mondo.rs

Velika vest, koja će nadamo se biti potvrđena na WWDC 17, za sve vlasnike Apple uređaja, je da će sa novim iOS 11 operativnim sistemom, doći i mogućnost pristupanja folderu sa fajlovima, uz pomoć nove Files aplikacije.

 Apple sprema do sada najveću iPhone promenu Izvor: MONDO portal/Apple

Dok WWDC 2017 kuca na vrata, Apple vrši poslednje pripreme za taj događaj, koji bi trebao da sadrži nekoliko velikih najava. Kao dokaz toga je listing jedne aplikacije za iOS koje je napravio sam Apple, pod nazivom Files.

Ako niste znali, iOS je do sada bio čvrst protivnik dozvoljavanja korisnicima da pristupe sistemu fajlova, što je pojednostavilo ukupan korisnički doživljaj. I dok je pitanje da li je ovo dobra ili loša stvar još uvek otvoreno, sve ukazuje da će sa dolaskom iOS 11 operativnog sistema, dosadašnja praksa biti promenjena, prenosi phoneArena.

Takođe, aplikacija navodno zahteva iOS verziju 11.0 ili više, što znači da se oslanja na funkcionalnosti koje trenutna verzija operativnog sistema ne poseduje, što dodatno potvrđuje teoriju. Nažalost, još uvek ne znamo kako će aplikacija izgledati, jer je na listingu samo jedna privremena slika. Ona međutim prikazuje plavi folder za fajlove, što je indikacija namene ove aplikacije.

Poznajući Apple, međutim, ne bi trebali očekivati potpun pristup bez ograničenja hard disku uređaja. To čak ni Android ne nudi (bez root-a naravno). Najverovatnije ćemo videti novu sekciju sa esencijalnim fajlovima, poput fotografija i muzike, kojima će korisnik moći pristupiti, a kojima će i programeri aplikacija imati pristup ako to žele. Ili, drugim rečima, pogodniji način da se rade iste stvari koje smo mogli i do sada.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS