• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varda i Stevanović promoteri kampa "Three Points"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Na Jahorini će od 2. jula šesnaestu godinu zaredom biti održan međunarodni košarkaški kamp "Grawe Three Points", čiji promoteri su proslavljeni srpski košarkaši Ratko Varda i Zoran Stevanović.

 Ratko Varda i Zoran Stevanović promoteri kampa "Grawe Three Points" na Jahorini Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Šesnaestu godinu zaredom na Jahorini će biti održan međunarodni košarkaški kamp "Grawe Three Points", u organizaciji Košarkaškog kluba Partizan TS iz Banjaluke.

Ovogodišnji promoteri kampa, koji će startovati 2. jula i trajati četiri smjene, su proslavljeni srpski košarkaši Ratko Varda i Zoran Stevanović.

Boban Stanojević u ime organizatora, KK Partizan TS Banjaluka, poručio je da dugogodišnja tradicija dovoljno govori o radu kampa "Three Points".

"U prethodnih 15 izdanja kroz kamp je prošlo više od 8.500 učesnika, što dječaka i djevojčica starosti od šest do 16 godina, preko trenera, stručnjaka i promotera. Ovo je prvi kamp u RS i BiH koji je krenuo s radom 2002. godine. Osim nas do sada je opstao samo još kamp Dejana Bodiroge. Trajati 15 godina, okupljati između 400 do 800 djece svake godine, dovoditi promotere poput naša dva današnja gosta, te Predraga Danilovića, Vlade Divca, Žarka Paspalja, Željka Rebrače, Zorana Sretenovića, Radoslava Nesterovića i brojnih drugih nije mala stvar i sigurno je za divljenje", istakao je Stanojević.

Ovogodišnji kamp će početi 2. jula.

Trenutno KK Partizan u svojim redovima u tri grada Republike Srpske, Banjaluci, Bijeljini i Palama, ima više od 400 dječaka i djevojčica, uzrasta od šest do 16 godina.

"Kamp će biti održan u četiri smjene, a očekujemo više od 400 učesnika. Već tri smjene su već kompletno popunjene. Od prvog dana kamp je međunarodnog karaktera, tako da ćemo, osim djece iz zemalja regiona, imati i goste iz Njemačke, Francuske, Rusije, Turske i brojnih drugih država", dodao je Stanojević.

Biće ovo odlična prilika da se mladi košarkaši, uzrasta od šest do 15 godina, sastanu na jednom mjestu, treniraju, razvijaju svoje košarkaške sposobnosti i sve to uz podršku proslavljenih asova tog sporta.

"Najbitnije nam je da se djeca razvijaju na ispravan način i da rade sa pravim ljudima. Sve je organizovano na izuzetno profesionalnom nivou. U Beogradu nemamo toliko djece koliko su oni uspjeli da skupe u Republici Srpskoj. Situacija kod nas je poprilično teška, s obzirom da se pojavljuju brojni klubovi koji su po infrastrukturi i finansijama ispred Partizana. Ali, nadam se da ćemo se izvući i ponovo biti onaj stari, dobri Partizan", poručio je Stevanović, inače direktor omladinskih kategorija "crno-bijelih"

Nekadašnji član Partizana Ratko Varda nastojaće da svoje bogato iskustvo i znanje da prenese na buduće zvijezde.

"Uvijek je jednostavno pokrenuti kamp i držati ga godinu, dvije. Ali, zaista je odličan posao 15 godina držati nešto na tako kvalitetnom nivou. Ove godine očekuje se između 400 i 600 djece i meni je veliko zadovoljstvo da budem u ovom timu, s obzirom da sam i ja otac troje djece, tako da znam koliko svima ovo znači. Drago mi je da sam dio svega", poručio je Varda.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kompanija Grawe osiguranje od ove godine je generalni pokrovitelj kampa "Three Points".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC