• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku "đevrek" posle 12 godina

Autor mondo.rs

Đoković je pre 0:6 od Dominika Tima izgubio set maksimalnim rezultatom na turniru u Sinsinatiju 2012. godine od Rodžera Federera. Na grend slemu poslednji put "nulu" je dobio od Gaela Monfisa 2005, ali je taj meč rešio u svoju korist

Dominik Tim zaustavio je Novaka Đokovića u odbrani trofeja na Rolan Garosu. Porazio ga je u četvrtfinalu, i to u tri seta – 7:6, 6:3, 6:0.

Tim je prvi put slavio u karijeri protiv drugog tenisera sveta posle pet poraza u nizu, ali i postao jedan od retkih tenisera koji je protiv Đokovića dobio set sa "nulom" ili "đevrekom", kako teniseri to popularno vole da kažu.

Novak Đoković poslednji put je tako ubedljivo izgubio set pre skoro pet godina. Učinio je to Rodžer Federer u finalu Sinsinatija, jedinog mastersa koji Nole nije nikada osvojio u karijeri, 19. avgusta 2012. godine.

Švajcarac je tada slavio rezultatom 6:0, 7:6 (9:7).

Đokoviću je izgubljeni set od Tima maksimalnim rezultatom tek treći tako ubedljiv na grend slem turnirima. Prethodne je zaradio na prvom učešću na Australijan Openu i US Openu, i to 2005. godine.

U Melburnu ga je pre 12 godina porazio "sa nulom" Marat Safin u prvom kolu (6:0, 6:2, 6:1), a iste sezone na US Openu "đevrek" je dobio i od Gaela Monfisa na startu, ali je taj meč Đoković rešio u svoju korist - 7:5, 4:6, 7:6, 0:6, 7:6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC