• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: BiH mora biti energetski lider

Autor SRNA

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izrazio je uvjerenje da će inferiorna pozicija BiH u energetskom sektoru uskoro postati prošlost.

"Naše mjesto je mjesto energetskog lidera u regionu, ukoliko reformišemo zakonodavstvo, prilagodimo ga evropskim standardima i pametno iskoristimo šanse koje nam se nude", rekao je Šarović u Beču, gdje učestvuje na dvodnevnoj ministarskoj konferenciji i Forumu o održivosti zemalja članica energetske zajednice.

On je u obraćanju naglasio da BiH trenutno radi na cjelokupnoj strategiji svog energetskog sektora, koja će trasirati put snažne energetske tranzicije zemlje i podstaći razvoj čiste energije i enegetske efikasnosti.

"Vjerujem da će poslije Samita za zapadni Balkan u Trstu 12. jula, inferiorna pozicija BiH u odnosu na ostale članice energetske zajednice, postati prošlost", istakao je Šarović.

Ministri su na ovom skupu najviše pažnje posvetili implementaciji pariskog sporazuma o energetskoj efikasnosti i izmjeni ugovora o uspostavljanju energetske zajednice, kojoj će uskoro biti dodata legislativa iz oblasti klimatskih promjena i životne sredine, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Ministarskom skupu u Beču prisustvuje i komesar EU za proširenje i politiku susjedstva Johanes Han.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE