Kako je Rastko postao Sveti Sava

Autor:

Saznaćemo u filmu Miroslava Lekića, po scenariju Milovana Vitezovića!

Kako je Rastko postao Sveti Sava Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Večernje novosti" prenose da je u toku snimanje filma "Princ Rastko srpski", i da je u pitanju "težak i komplikovan" projekat.

Naslovna rola poverena je studentu treće godine glume Filipu Hajdukoviću, koji je odabran na kastingu među čak 80 glumaca koji su želeli ovu ulogu. Film će pratiti odrastanje, učenje i život Rastka Nemanjića, sve do odlaska u manastir sa 17 godina.

#PrincRastkoSrpski #film #movies #history #epic #drama #workinprogess #srbija #svetisava

A post shared by Košutnjak film (@kosutnjakfilm) on

Ostale role tumače Žarko Laušević, Nataša Ninković, Miloš Timotojević, Sloboda Mićalović, Dragan Petrović Pele, Nina Janković…

Producent Zoran Janković rekao je za "Novosti" da su prvi kadrovi već snimljeni na Fruškoj gori i u Deliblatskoj peščari, a da će snimanje biti nastavljeno u avgustu na raznim lokacijama.

U planu je da film premijerno bude prikazan krajem ove, ili početkom sledeće godine.

Reč je o priči o odrastanju princa koji je na kraju postao monah, o njegovom dotadašnjem životu, mladosti. Scenarista Vitezović bavio se ovom temom više od 30 godina, odlikovan je Ordenom Svetog Save zbog obrade njegovog života, a prošle godine dobili smo i blagoslov patrijarha Irineja za snimanje filma," rekao je Janković.

Tagovi:

Ostale vijesti