• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žili poslije incidenta: Osjećam se jako loše

Autor mondo.ba

Pomoćnik Mehmeda Baždarevića Stefan Žili izjavio jeda se osjeća jako loše jer je nakon utakmice na "Bilinom polju" udario reprezentativca Grčke i izbio mu zub, ali je naglasio i da je krivica obostana pošto je reagovao u samoodbrani.

 Stefan Žili poslije incidenta u Zenici (VIDEO) Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jedna od tema svjetskih medija je i tuča na zeničkom "Bilinom polju" između fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine i Grčke, koje su "zakuvali" Edin Džeko i Kostas Manolas.

Na jednom od snimaka iz Zenice vidi se i da je pomoćnik selektora Stefan Žili udario grčkog fudbalera u samoodbrani...

...
Izvor: YouTube

Upravo se francuski trener oglasio po prvi put poslije incidenta u izjavi za grčki ERT.

Meša: Udarac iz straha

Selektor "zmajeva" je naglasio da je Žili reagovao iz straha. "Udario ga je iz straha. Na snimku se jasno vidi da je grčki igrač trčao prema nama. Prema meni, Edinu Džeki, Žiliju...Ne znam ni ja, ali Stefanova reakcija je bila instinktivna i u samoodbrani. Vidio je napadača i htio da ga zaustavi".

"Više od 30 godina sam u fudbalu kao igrač i kao trener. Na kraju utakmice vidio sam mnogo napetosti između igrača i pokušao sam da ih razdvojim. Vidio sam tokom čitavog dana da svi osuđuju moj potez, gledao sam i video i ne mogu da vjerujem da sam onako reagovao. Nije istina da sam ja bio najagresivniji u toj cijeloj situaciji. Đianoti je bio veoma ljut. Bio je najagresivniji. Pokušao sam da ga smirim, ali je on nastavio biti agresivan i onda sam učinio to što sam učinio. Volio bih da sam ga vidio danas i da mu uputim izvinjenje", izjavio je Žili i dodao da će pokušati da riješi ovaj slučaj zajedno sa Savezom, koji je uputio izvinjenje Fudbalskoj asocijaji Grčke.

"Stvarno žalim zbog svega što se desilo, a fudbaleru želim brz oporavak. Ipak, odgovornost za ovaj slučaj snose obje strane. Ja sam odgovoran i ne bježim od toga, ali imajte na umu da smo u toku utakmice izgubili dva igrača zbog povrede. Iskreno, osjećam se jako loše. Nisam spavao nikako. Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo, a dogodilo se".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC