• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ramljak najavio otkaze u ''Konzumu''

Autor SRNA

Vanredni povjerenik za "Agrokor" hrvatske Vlade Anto Ramljak najavio je otkaze za određen broj ljudi u "Konzumu" i zatvaranje neprofitabilnih radnji.

Ramljak je najavio da se postojeće plate neće smanjivati, te ukazao da su sadašnje plate male jer radnici sa svojim primanjima nisu konkurentni sa radnicima drugih trgovačkih lanaca u kojima su plate puno veće.

"Volio bih ako bismo pronašli prostora u poslovanju `Konzuma` da se i te plate podignu, a ne smanje", istakao je Ramljak.

Ramljak je napomenuo da je pad prometa u "Konzumu" u prvih pet mjeseci mnogo manji nego što se očekivalo, te da će prihod početi da raste sada kada budu finansirali novu robu i zalihe u "Konzumovim radnjama".

"Do kraja godine moj plan je da `Konzum` u prihodima posluje s nulom", naveo je Ramljak.

On sljedeće sedmice očekuje prvu tranšu od 100 miliona evra kredita, a glavnica tog novca biće proslijeđena kompanijama unutar sistema, odnosno "Konzumu" ide većina.

"Mislim da će već u utorak, srijedu taj novac biti na našim računima", kaže Ramljak, te ističe da će tim novcem biti podmireni dobavljači, a veliki dio ide na dopunu zaliha radi pripreme predstojeće ljetne sezone.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE