Piknik, ali ne taj na koji ste pomislili...

Velika promotivna žurka Nektar Freshwave festivala održana je u subotu uveče na banjalučkom Banj brdu. Zvijezda žurke bio je DJ Metodi Hristov iz Bugarske, koji je nastupio pred oko 3.500 hiljade ljudi!

Piknik, ali ne taj na koji ste pomislili... Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Ovogodišnji, sad već tradicionalni Piknik trajao je skoro 12 časova, a plesalo se na dvije bine - Massive i Main.

Za muziku na Massive bini, koja je, poput istoimenog stejdža na festivalu, posvećena hip-hop muzici, bili su zaduženi Joxa, Deejah, domaćin i rezident Woodie i Rope iz Brutal protesta.

Početak je bio zakazan za 17 časova, a najnestrpljiviji posjetioci počeli su da pristižu čim su otvorene kapije. Uz Nektar pivo, roštilj i "masivnu" muzičku selekciju dočekali smo početak programa na glavnoj bini.

Veliki plato ispred spomenika na Banj brdu pretvoren je u plesni podijum, a zagrijavanje je moglo da počne kada su se na glavnoj bini pojavili Sega i Stefan Ivanković, koji su nastupili "back to back".

Oko 20 časova vrijeme je bilo za set Jome Maje, takođe rezidenta Nektar Freshwave festivala, koja nam je priuštila sat i po vremena čiste muzičke uživancije, a nakon nje, red je bio da čujemo i gosta iz Bihaća - DJ Inisa.

Nakon Inisa, pult je preuzeo još jedan rezident - Nebs Jack, a pola sata nakon ponoći red je došao na specijalnog gosta - Metodija Hristova, bugarskog DJ-a i producenta poznatog i afirmisanog u cijeloj Evropi, koji je već nekoliko godina pri vrhu liste najkvalitetnijih i najtraženijih.

Posljednji posjetioci već su stigli, na platou je bilo oko 3.500 hiljade nasmijanih i sjajno raspoloženih rejvera, koji su jedva čekali da po prvi put u Banjaluci čuju autora velikog hita "Step Outside".

Metodi nas nije razočarao. Naprotiv, dao nam je baš ono što smo željeli - čvrst i beskompromisan set, ali plesan, melodičan, set koji pokreće, od koga se noge same pomjeraju, a ruke dižu u vazduh...

Posljednjih sat i po vremena plesali smo uz Mladena Tomića, koji se odlično nadovezao na specijalnog gosta i oteo nam posljednje atome snage. Kako smo se vratili kući, ostaće misterija, jer, kada je muzika stala, mislili smo da niko nije u stanju da pješke siđe do grada. Ipak, pod parolom "zajedno smo jači", šarena gomila se uz pjesmu i galamu spustila niz popularne "Šehove".

Piknik party je promo žurka Nektar Freshwave festivala koji se ove godine održava po šesti put na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Festival počinje 10. avgusta i traje tri dana, a lista izvođača zaista je impresivna. Naime, posredstvom Freshwave festivala u Banjaluku stižu Dubfire, Mahmut Orhan, James Zabiela, Carlo Lio, Lexlay, Rundell, a organizatori kažu da lista nije potpuna i da nas čeka još mnogo sjajnih iznenađenja.

Festivalska ulaznica u pretprodaji košta 50 KM, a moguće je kupiti putem servisa kupikartu.ba, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima širom BiH.

Ostale vijesti