• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Audicija" kreće iz Sarajeva 5. oktobra!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Bosanskohercegovačka publika će imati priliku ponovo gledati kultnu predstavu Audicija i sjajne likove kao što su Ahmet Saračević, Mima Šiš, Mustafa Sudžuka, Bogoljub Šaulić i drugi.

 "Audicija" kreće iz Sarajeva 5. oktobra! Izvor: Samir Cacan/MONDO

Turneja počinje u Sarajevu, 5. oktobra, u gradu u kojem je “rođena” ova regionalno popularna predstava.

"Dvadeset i osam godina od posljednjeg izvođenja čast mi je najaviti ponovno okupljanje originalne postave kultne predstave Audicija. Ova predstava je sigurno jedan od najprepoznatljivijih brendova ovog grada i zadovoljstvo mi je najaviti da će početi 5. oktobra u Sarajevu", kazao je producent Adnan Mundžić.

"Često su nas pitali o tom fenomenu audicije i ja mislim da on leži u dvije stvari. Sa distance vam se čini da je to bilo tek tako napravljeno, ali ipak smo mi demistificirali teme koje su kasnije preuzeli Nadrealisti", rekao je Emir Hadžihafozbegović.

"U ovim godinama potrebna vam je radost života, a ova predstava to nosi u sebi. Zato smo se i okupili. Velika mi je radost što smo tu, jer uz Audiciju su nam se izdešavale najljepše stvari", rekao je Mladen Nelević.

Željko Ninčić je istakao kako je predstava doživjela manje promjene, ali da je zadržala osnovu.

Turneja po regionu i svijetu

Za prvi dio turneje planirano je prikazivanje u devet gradova regiona: Sarajevu - 05.10., Tuzli - 29.10., Zenici - 21.10., Zagrebu - 28.10, Rijeci - 03.11., Splitu – 04.11., Beogradu 09.11., Novom Sadu - 10.11., Osijeku - 11.11.2017. godine, dok će od februara naredne godine biti prikazana u još 20 gradova širom BiH. Takođe, planirana je svjetska turneja kojom će biti obuhvaćene sve države bivše Jugoslavije, te Europa, Kanada, SAD i Australija.

"Ono što je bilo u neko vrijeme moderno preradit će se i modernizovati. Ubacićemo stvari vezane za današnje vrijeme i tako pratiti dešavanja u regiji. Bit će to nova stara Audicija", otkrio je Ninčić.

Glumačku postavu čine Željko Ninčić, Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Senad Bašić, i Mladen Nelević koji su 1986. godine na “Jugoslovenskoj turneji” činili originalnu postavu.

Kako kaže producent Audicije Adnan Mundžić ostatak glumačke postave zbog svojih poslovnih obaveza neće biti u mogućnosti učestvovati u ponovonom okupljanju i izvođenju. Riječ je o Harisu Burini, Branku Đuriću i Željku Kecojeviću.

Producent i ekipa su ponovili da je Audicija namijenjena svima koji vole humor te naglasili kako se ne radi o političkoj komediji.

Sedam godina kasnije na temeljima ove predstave napravljena je “Nova audicija” u nešto izmijenjenom sastavu i novim likovima oduševili publiku. Od prve postave ostali su Nelević, Ninčić, Geljo, Kecojević, pojačani Mladenom Jeličićem Trokom.

Željko Ninić je, u nešto izmijenjenom obliku, i novim glumcima izvodio predstavu “Najnovija audicija” poznatija kao “Primi me”. Pored Ninića u predstavi su igrali još Stanko Bogojević, Aleksandar Krstajić, Vladimir Balašćak i Rajko Vuković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop