• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje gradnja "Delta sitija" u Banjaluci

Autor mondo.ba

Kamen temeljac tržnog centra “Delta siti”, beogradske kompanije “Delta holding”, biće postavljen 28. juna u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci gdje su već započeli pripremni radovi.

Potvrdio je ovo Ljubomir Ćubić, direktor preduzeća “Niskogradnja”, izvođača radova.

Trenutno vršimo samo pripremne radove, tako da bi tada trebalo da imamo više informacija”, rekao je kratko Ćubić za "Nezavisne novine".

Slobodan Stanarević, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje grada Banjaluka, istakao je da će tržni centar “Delta siti” biti od velikog značaja.

Početak građevinskih radova se očekuje 29. juna, a njihov završetak, odnosno otvaranje tržnog centra krajem novembra sljedeće godine. Izvođač kompletnih radova je preduzeće ‘Niskogradnja’ Laktaši”, rekao je Stanarević.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke, kazao je da će izgradnja takvog šoping centra mnogo značiti za Banjaluku.

Prvenstveno, značiće za gradski budžet, jer se radi o značajnim naknadama. Značilo bi za građevinski sektor, jer bi to bio posao koji bi angažovao građevinske potencijale koje imamo i, naravno, značio bi i za nezaposlena lica koja bi tu mogla da se zaposle”, kazao je Amidžić.

Kada tržni centar bude otvoren, imaće više od 100 lokala, posjetiocima će ponuditi najpoznatije svjetske brendove, zabavne sadržaje za cijelu porodicu, restorane, kafiće, a na raspolaganju će biti i preko 1.000 parking mjesta.

 Prema njegovim riječima, grad kao što je Banjaluka svakako treba da posjeduje jedan šoping centar kao što je “Delta siti”.

Kako je zimus najavljeno iz kompanije “Delta holding” na pres-konferenciji u Beogradu, gdje su predstavljeni rezultati ove kompanije za 2016., kao i planovi za 2017. godinu, tržni centar u Banjaluci će imati površinu od 80.000 metara kvadratnih.

Početak izgradnje najvećeg šoping centra u Republici Srpskoj u Banjaluci je investicija od 70 miliona evra i mi se nadamo da ćemo realizacijom ovog projekta oživjeti lokalnu ekonomiju kroz kreiranje dodatnih 2.500 radnih mjesta”, rekao je zimus Dejan Jeremić, generalni direktor kompanije “Delta holding”.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE