„Buđenje“ Duška Bojanića u laktaškoj Galeriji

Autor:

U Galeriji Centra za kulturu i obrazovanje u Laktašima u srijedu će biti otvorena izložba slika pod nazivom „Buđenje“ akademskog slikara Duška Bojanića.

0
A- A A+

Otvaranje izložbe je zakazano u 20 časova.

''Slika, onakva kakvu je porađa Bojanić Duško, prepuna je istorije – one koja je horizontalno preletjela ukroz njegove mentalne džepove, i one buduće, koja svakim novim jutrom, i svakom novom borbom sa bjelinom papira ili platna provocira slikara da se bavi taktilnim površinama, irealnim dimenzijama realnog, konstrukcijom i dekonstrukcijom, brisanjem, crtanjem, slikanjem, dekompozicijom i deflorisanjem uniformnih ploha, sa kojima je u vječitoj ljubavi. Serija pastela koju umjetnik naslovljava kao „Buđenje“, sadržava hajdegerijansku atmosferu temeljne zapitanosti nad umjetnošću u vremenu devalviranih vrijednosti, s jedne strane, a s druge čine sjajan omaž velikanima i kreatorima umjetničke misli dvadesetog vijeka : Kandinski,Ćelić, Sokić, Protić, Kle", navodi kritičar Siniša Vidaković.

Duško Bojanić je rođen 1985. godine u Banjaluci. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, smjer slikarstvo u klasi profesora Jelene Karišik. Učestvovao je u uređivanju magazina ECHA (European council for high ability, volume 30, no2). Trenutno je na master studijima u klasi prof. Milana Krajnovića.

Ostale vijesti