• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA uvodi nove nagrade

Autor mondo.ba

Nove nagrade će biti dopune UEFA nagrade za najboljeg fudbalera i fudbalerku godine.

UEFA je najavila uvođenje pet novih nagrada za igrače kojima želi odati priznanje vrhunskim igračima na UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2016/17.

Nova priznanja biće predstavljena na dodjeli UEFA nagrada za najboljeg fudbalera i fudbalerku za proteklu sezonu, na tradicionalnoj svečanosti povodom žrijeba grupa u Monaku krajem avgusta.

Prve četiri dodatne nagrade krunisaće najboljeg golmana, najboljeg odbrambenog fudbalera, veznog igrača i napadača UEFA Lige šampiona u sezoni 2016/17, a biće predstavljene tokom žrijeba grupa Lige šampiona 24. avgusta.

Posljednja nova nagrada za najboljeg UEFA evropskog igrača sezone 2016/17. biće predstavljena sljedećeg dana tokom žrijeba grupa UEFA Lige evrope, koji će takođe takođe biti održan u Monaku.

Nagrade će biti dopune postojeće nagrade za UEFA muškog i ženskog igrača godine, koje će takođe biti predstavljene na svečanostima povodom žrijeba grupa UEFA Lige šampiona, kao i prethodnih godina.

FRANČESKO TOTI

U Monaku će legendarnom fudbaleru Rome Frančesku Totiju biti uručena Nagrada predsjednika UEFA kao priznanje za njegovu izuzetnu fudbalsku karijeru.

Za ove dve nagrade nadmeću se svi igrači koji su igrali u Evropi, bez obzira na njihovu nacionalnost, a ocjenjivaće se njihova igra u klupskim ili reprezentacijskim takmičenjima u sezoni 2016/17, kako domaćim, tako i međunarodnim.

Žiri će biti sastavljen od trenera klubova u grupama Lige šampiona i trenera UEFA Lige Evrope 2016/17, zajedno sa grupom od 55 novinara iz organizacije Evropskih sportskih medija (ESM) koji će predstavljati svaku od zemalja članica UEFA. Treneri ne smiju glasati za igrače svog tima.

Uži izbor za sve četiri pozicione nagrade Lige šampiona, kao i uži izbor za nagrade Lige Evrope biće objavljeni 4. avgusta. Po tri kandidata za UEFA nagradu za najboljeg fudbalera i fudbalerku biće objavljeni 15. avgusta, nakon završetka UEFA ženskog takmičenja EURO 2017.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC