Milan Borjan na ceni u Poljskoj

Autor:

Golman Milan Borjan, koji brani za reprezentaciju Kanade, posle odlične polusezone u Poljskoj, ima ponude raznih klubova te zemlje.

0
A- A A+
Milan Borjan Foto: MN Press

Milan Borjan će, po svemu sudeći, ostati u Poljskoj.

Ovaj 29-godišnji golman, rodom iz Knina, koji brani za reprezentaciju Kanade, zimus je otišao iz bugarskog Ludogoreca u poljsku Koronu.

Vrlo dobrim nastupima u polusezoni skrenuo je pažnju drugih poljskih klubova, koji bi sada želeli da ga dovedu. Za njega su zainteresovani Visla iz Krakova, Krakovija, Zaglembje, Termalika...

Saznajemo da su ponudu za njega poslali Termalika i Krakovija. Inače, Borjan ima još godinu dana ugovor sa Ludogorecom.

Borjan je profesionalnu karijeru počeo u Južnoj Americi (njegovi roditelji su se zbog rata preselili u Kanadu, pa su ga zapazili skauti River Plate). Bio je član, najpre, urugvajskog Nasionala Montevideo, potom River Plate, a 2011. godine došao je u Srbiju, među stative beogradskog Rada.

Od 2011. do 2014. godine bio je igrač turskog Sivaspora, odakle je otišao u bugarski Ludogorec. Sezonu kasnije je bio kratko u niškom Radničkom, da bi se vratio u Ludogorec odakle je zimus pozajmljen poljskoj Koroni.

Borjan je, inače, u braku sa bivšom direktorkom marketinga FK Partizan Snežanom Filipović (sada Borjan), sa kojom ima sina Filipa.

Ostale vijesti