Google Drive će čuvati sve sa vašeg kompjutera

Autor:

Google Drive će uskoro omogućiti automatsko čuvanje i sinhronizaciju čitavih foldera sa vašeg hard diska.

Google Drive će čuvati sve sa vašeg kompjutera Foto: PROMO/Google

Dok je Google Drive već solidan alat za skladištenje podataka na “cloud“-u, tek treba da postane još korisniji. Počevši od 28. juna, ovaj servis će vam omogućiti da sačuvate i “bekapujete“ čitave foldere sa vašeg hard diska i da ih držite sinhronizovanim sa vašim nalogom.

Moraćete prvo da skinete Backup i Sync alate za vaš PC ili Mac kada se lansira. Kada ste se prijavili,moćete da izaberete koje foldere na vašem desktopu želite da sačuvate i pristupite im kroz Drive na svim vašim uređajima. Ovo zvuči veoma korisno za ljude koji već puno koriste Drive, a bilo bi zaista lepo imati moćnu funkciju pretrage za sačuvane fajlove.

Google Drive Foto: PROMO/Google

Međutim, osim ako Google ne smisli novi plan naplaćivanja koji podržava ovu opciju, čuvanje na Google Drive-u će vas koštati dosta više od ostalih usluga, pošto dolazi sa samo 15 GB besplatnog prostora. 1 TB će vas koštati 100 dolara godišnje, dok većina rivala, kao što je Backblaze, naplaćuju upola manje. Neograničen prostor i sinhronizacija na Backblaze-u košta 50 dolara godišnje dok Carbonite kao i Crashplan, koji je orijentisan na male biznise koštaju 59 dolara godišnje, prenosi TNW.

Da li i vi koristite Google Drive? Koja je vaša omiljena aplikacija za čuvanje podataka?

Ostale vijesti