Velika zaplena narkotika na Horgošu (FOTO)

Autor:

Srpska policija zaplenila je jutros više od 30 kilograma narkotika na granici Srbije s Mađarskom, na graničnom prelazu Horgoš. Uhapšene dve osobe.

0
A- A A+

Pregledom putničkog automobila marke "volksvagen pasat", kojim je upravljao osumnjičeni D.B. policajci su pronašli u fabričkim šupljinama, ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, više od 30 kilograma marihuane zapakovane u 60 pvc paketa.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su D.B. (1983) i S.P. ( 1972)

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati dežurnom zameniku tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Agencija Beta prenela je ranije danas da je policija na Horgošu zaplenila 30 kilograma heroina, ali se na kraju ispostavilo da je ipak reč o marihuani.

Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je za televiziju "Pink"  da je policija prošle nedelje zaplenila 2,7 kilograma heroina na granici Srbije sa Hrvatskom na prelazu Batrovci.

Stefanović je dodao da je policija u poslednje tri godine zaplenila 10,2 tone narkotika i da "Srbija nije ključno tržište za drogu, već Zapad".

Tagovi:

Ostale vijesti