• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini" idu na 11. zlato: "Kad već igramo..."

Autor mondo.rs

"Nisam ja ostvario rezultat niti sam nešto osvojio, nego su sve to igrači napravili", poručio je selektor Dejan Savić pred početak Svetske lige u vaterpolu.

 Srbija vaterpolo Svjetska liga 2017 Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije u nedelju ujutro putuje u Ruzu, predgrađe Moskve, gde će od 20. do 25. juna biti održan završni turnir Svetske lige, takmičenju u kome branimo zlato.

"Delfini" su četvorostruki uzastopni prvaci Svetske lige, turnira na kome imaju deset prvih mesta na ukupno 16 učešća i još po zlato i bronzu, a zanimljivo je da je pre tačno četiri godine svoj trijumfalni put sa nacionalnim timom počeo selektor Dejan Savić.

Tada je ostvarena pobeda na na finalnom turniru Svetske lige 2013. u Čeljabinsku.

"Nisam ja ostvario rezultat niti sam nešto osvojio, nego su sve to igrači napravili", kazao je selektor Dejan Savić na obraćanju novinarima u TC "Ušće" i tako još jednom pokazao skromnost.

Upitan da prokomentariše nastup u Svetskoj ligi, kazao je sledeće...

"U petak sam saznao da ja i ne znam zašto igramo Svetsku ligu, mislim da to nije bitno takmičenje, ali u svakom slučaju kad već igramo onda ćemo da pokušamo, da kroz taj pripremni period za Svetsko prvenstvo, ostvarimo dobar rezultat", kazao je Savić i poručio da će pripreme biti veoma kratke što igračima i inače odgovara.

Srbija je u prethodna tri dana odigrala tri prijateljska meča sa reprezentacijom Australije i svaki dobila realtivno lako, a odabrao je i trinaest putnika za Rusiju.


"Ono što je veliki zadatak za ovu godinu je Svetsko prvenstvo u Budimpešti, koje se igra u svetskom hramu vaterpola na bazenu Alfred Hajoš. Svi znamo kakvi su Mađari domaćini, a drago mi je da su svi reprezentativci svesni da prvi put nastupamo bez pritiska. Ovo je početak novog olimpijskog ciklusa i na neki način pokušaćemo opet da prođemo stepenicama do glavnog cilja, a to su Olimpijske igre u Tokiju 2020", podvukao je selektor.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


Dejan Savić je dodao i da se leto za vaterpoliste ne završava sa Svetskim prvenstvom nego se ulazi u pripremni period za Univerzitetske igre na kome će učestvovati igrači koji su kandidati za učešće na naredna dva olimpijska turnira.

"To znači da mi imamo izuzetan plan, program i strategiju rada za sledećih četiri do osam godina".

Kapiten reprezentacije biće Filip Filipović, koji je tako nasledio penzionisanog Živka Gocića, a levoruki šuter je na ovom takmičenju već osvojio deset zlatnih medalja. Istakao je da mu je velika čast što je nasledio "Žileta" i da ne oseća pritisak zbog toga.

"Što se tiče same Svetske lige, ciljeve još nismo dobili, ali svakako srpska reprezentacija će gledati da ide ka maksimalnim ostvarenjima. Međutim, koliko smo trenutno u formi i u kom sastavu idemo, možda i nije za realno očekivati najsjanije odličje. Svakako se nećemo predavati, idemo tamo da treniramo i da se uigravamo jer svi znamo da nam je ove godine cilj i vrhunac svetsko prvenstvo u Budimpešti. Sve ostalo je uvodni period i svakave oscilacije su moguće i prihvatljive".

Reprezentacija Srbije će na završnom turniru Svetske lige igrati u grupi sa Italijom, SAD i Kazahstanom, dok drugu grupu čine Hrvatska, Australija, Japan i Rusija. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC