• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš početak "orlića" razlog za brigu Lalatovića

Autor mondo.rs

Mlada reprezentacija Srbije porazom započela Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Šteta! Igra nije bila loša, ali rezultat jeste. U prvom kolu Grupe B Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine:

Srbija - Portugal 0:2 (0:1).

Ko je gledao utakmicu, složiće se da ovaj rezultat nije realan prikaz snaga na terenu, ali tako je kako je. Iako su napadali i stvarali prilike, naši fudbaleri su izgubili i moraće dobro da analiziraju ovu utakmicu kako bi protiv Makedonije u utorak (18.00, TV Arena Sport), a zatim i Španije u petak (20.45, TV Arena Sport) ispunili cilj i plasirali se u polufinale.

Imali su naši igrači inicijativu većim delom utakmice, međutim, trenutak pada koncentracije u 37. minutu kod Maksimovića, Milinković-Savića i Veljkovića, koji je iskoristio Gonsalo Guedeš, uneo je nervozu u naš tim i vezao noge, pre svih, vezistima. Do izražaja je tada došao nedostatak takmičarskih utakmica prošle sezone za Nemanju Maksimovića, Marka Grujića i Andriju Živkovića, momke koji su zaduženi za kreiranje akcija. Nesporan je kvalitet koji oni posediju, videlo se to u par navrata i ove subote, ali mnogo iskusniji Portugalci umeli su da neutrališu većinu naših napada. Doduše, kod šuteva Grujića glavom i Radonjića iz voleja i sa ivice kaznenog imali su i sreće. 

U finišu utakmice i jeku inicijative našeg tima, do izražaja je došlo majstorstvo veziste Bajerna i najboljeg mladog igrača seniorskog Evropskog prvenstva u Francuskoj - Renata Sančeza. Prelepo je proigrao Bruna Fernandeša, a on po drugi put matirao Milinković-Savića.

Nisu "orlići" uspeli da nanesu prvi poraz Portugalcima posle više od dve godine, ali ne bi smeli da se predaju. Kvalitet za dobar rezultat u Poljskoj imaju, samo je sada na Nenadu Lalatoviću da pronađe rešenje kako da "podigne" igrače posle lošeg starta, posebno one koji nisu u formi.

SRBIJA: Milinković-Savić - Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov - Maksimović, Grujić (68. Radonjić), Gaćinović, Živković, Čavrić (46. Plavšić) - Đurđević (73. Ožegović).

PORTUGAL:Varela – Kanselo, Je, Rubin Semedo, Rodrigez – Karvaljo (59. Sančez), Neves, Fernandeš – Žota (46. Bruma), Podens (68. Medeiroš), Guedeš.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- GOOOL! Portugal vodi 2:0 od 88. minuta. Renato Sančez je pokazao zašto je bio najbolji mladi igrač seniorskog Evropskog prvenstva u Francuskoj, kada je Portugal osvojio trofej. Sjajnom asistencijom proigrao je Bruna Fernandeša, koji je potom samo ćušnuo loptu pored Vanje Milinković-Savića.



- Jedan od retkih izleta Portugalaca na našu polovinu u drugom poluvremenu, a umalo da dupliraju prednost. Medeiroš je bio u prilici u 85. minutu, ali je srećom šutirao pored gola.

- Još jednom umalo da stignemo do izjednačenja, ali ovaj put nedostajalo nam je i sreće! Nemanja Radonjić je uhvatio volej posle centaršuta Andrije Živkovića iz kornera i intervencije glavom jednog od protivničkih igrača. Bio je to snažan šut, nažalost, ne i precizan. Još oko 15 minuta nade da ćemo izbeći poraz. Možda i pobediti...

- Treća promena i u našem timu. Umesto Uroša Đurđevića od 73. minuta igraće Ognjen Ožegović.

- Lep prijem, potom i prodor, a onda snažan šut Nemanje Radonjića u 72. minutu sa ivice kaznenog prostora po levoj strani, nažalost ne i precizan...

- Izmena u oba tima u 68. minutu. Umesto Marka Grujića u igri je Nemanja Radonjić, a umesto Podensa na terenu je Medeiroš.

- Nastavlja se pritisak "orlića" u drugom poluvremenu. Posle centaršuta Gajića iz prve je šutirao Gaćinović, ali nije najbolje zahvatio loptu, pa je Varela ponovo imao dobru intervenciju.

- Na terenu je i prva zvezda portugalskog tima - Renato Sančez, koji je u 59. minutu zamenio Žoaa Karvalja.

- Veliki promašaj Marka Grujića u 58. minutu! Andrija Živković je odlično centrirao, a vezista Liverpula šutirao glavom sa ivice peterca. Gađao je dalji ugao, ali neprecizno...

- Solidan pokušaj Marka Grujića u 53. minutu sa oko 20 metara, ali je Varela bio dobro postavljen.

- Imali smo sreće u 52. minutu. Žoao Karvaljo je zakasnio na centaršut kapitena Bruna Fernandeša...

- Utakmica se gleda i na Zlatiboru:


- Gol za Srbiju već u prvom minutu drugog poluvremena, nažalost, morao je biti poništen zbog očiglednog ofsajda Uroša Đurđevića.

- Drugo poluvreme počelo je izmenama u oba tima. Umesto Aleksandra Čavrića za Srbiju će igrati Srđan Plavšić, a u timu Portugala umesto Žote u igri je Bruma

Poluvreme. Prilično izjednačena borba, ali su Portugalci imali više koncentracije u 37. minutu, što im je donelo i pogodak.

- GOOOL! Portugalci vode od 37. minuta golom Gonsala Guedeša, koji je bio spretniji od Miloša Veljkovića posle ne baš najbolje intervencije Milinković-Savića na centaršut sa leve strane.



- Još jedna prilika za naš tim, ali je golman Varela bio brži od Aleksandra Čavrića u 29. minutu, pa je uspeo da intervencijom van svog kaznenog prostora otkloni opasnost. Loptu ka Čavriću u ovoj situaciji odlično je poslao Đurđević.

- Umalo da Srbija povede u 27. minutu! Andrija Živković je fenomenalno poslao loptu u prostor pred gol rivala, a Đurđević je šutirao iz trka, ali neprecizno.

- U prvih 20 minuta videli smo veliku borbu na terenu. Jasno je da obe selekcije poseduju veliki kvalitet i da će nijanse odlučivati u ovoj utakmici.

- Odličan napad naših igrača u 11. minutu, ali je posle povratnog dodavanja Gavrića sa desne strane, jedan od Portugalaca uspeo da blokira šut Marka Grujića.

- STATIVA! Imali su "orlići" sreće u 5. minutu posle centaršuta iz prekida i prilike za Rubena Nevesa, koji je ostao zaboravljen od naših igrača iskosa po levoj strani pred golom Vanje Vanje Milinković-Savića.

- Po jedna prilika na obe strane u prva dva minuta. Prvo je Čavrić bio u ofsajdu pred golom Portugala, a zatim je Jovanović blokirao šut Žote i omogućio Milinković-Saviću da lagano interveniše.

Takmičenje u Poljskoj počelo je u petak utakmicama Grupe A. Pored naše utakmice, u 20.45 igra se i drugi meč Grupe B: Španija - Makedonija, dok će u nedelju na teren timovi iz Grupe C, a sastaju se: Danska - Italija i Nemačka - Češka.

U polufinale će tri prvoplasirane i najbolja drugoplasirana ekipa.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

PARIS

Koga sam ja uvredio sa mojim komentarom, kada necete da ga objavite?

PARIS

Kada cemo mi jednom priznati da je nas neko nadigrao i pobedio?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC