• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić: Sonja ohrabruje, Ana brine

Autor mondo.rs

Selektor košarkašica zadovoljan napretkom u igri, iako je protiv Francuske doživljen ubedljiv poraz.

 Košarka EP, Francuska-Srbija 73:57,izjava Stevan Karadžić Izvor: MN PRESS

Srbija je doputovala u Češku kao aktuelni šampion Evrope, a nakon dve odigrane utakmice u grupnoj fazi nalazi se na korak od eliminacije.

Francuskinje su u subotu pobedile rezultatom 73:57, ali naša ekipa nije bila inferiorna, osim u poslednjih nekoliko minuta, kada je sa padom na fizičkom planu opao i borbeni duh.

"Iako smo doživeli ubedljviiji poraz, prikazali smo se mnogo bolje nego protiv Grčke u prvom kolu. Francuska je i kvalitetniji rival nego Grkinje, koje su se do poslednjeg daha borile protiv Slovenije. Na EP nema slabih ekipa", konstatovao je selektor Stevan Karadžić.

On ističe da je povratak Sonje Petrović iz povrede veliko ohrabrenje. Jedna od najboljih evropskih košarkašica postigla je 18 poena.

"Nisam planirao da toliko igra, ali pošto se tako odvijao meč, bili smo u igri više od 30 minuta, bila je na terenu više nego što treba".

Na drugoj strani, zabrinjava stanje Ane Dabović, koja je u subotu zamenjena pre nego što je istekao prvi minut i "potpuno je neizvesna" za odlučujući meč protiv Slovenije.

"To je ono što me jako brine i sada najviše razmišljam o tome da li će uopšte moći i koliko da pomogne timu. I pred EP sam govorio koliko nam znače Sonja Petrović i Ana. Sonja je protiv Francuske dala značajan doprinos boljoj igri... Sve zavisi od lekarskog tima".

Karadžić je dodao da je Dabović po lekarskim nalazima sanirala povredu lista i da nema hematom, tako da u stručnom štabu "ne znaju šta se dešava u njenoj nozi i zbog čega je opet došlo do povrede".

"U poslednjoj proveri sa Japanom je probila led i bila je koliko-toliko zdrava, mada nije logično da bude spremna. Mnogo je trenirala sa strane, vozila bicikl, radila na traci, ali to je sve drugačije od sprinta na parketu, doskoka, zaustavljanja i sličnih stvari".

Srbija za prolaz u osminu finala mora da pobedi Sloveniju sa najmanje šest poena razlike, kako posle ne bi zavisila od ishoda utakmice Francuska - Grčka.

Poslednji meč u grupi na rasporedu je u ponedeljak od 15 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC