• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Pare ne uzimamo sa strane, ima za strance!

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, nije imao problem da odgovori na škakljivo pitanje - odakle klubu novac za pojačanja iz inostranstva. U intervjuu za "Novosti" odgovorio je na mnoga aktuelna pitanja...

 Terzić Imamo pare za Rikardinja i Boaćija Izvor: MN PRESS

Ričmond Boaći najverovatnije će predvoditi napad Crvene zvezde u sezoni 2017/18, izjavio je u intervjuu za "Novosti" generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

"Imali smo dogovor na godinu i po dana, i sa njim i sa italijanskom Latinom. Desila se ta nesreća da je njegov bivši klub bankkrotirao i ugasio se. Automatski je i ta ugovorna obaveza koju je imao Boaći sa Latinom postala problematična, a isto tako automatski i ta pozajmica koju je imala Crvena zvezda i sa Boaćijem i sa Latinom", objasnio je Terzić prirodu problema sa kojim se iznenada susreo.

Novonastala situacija poklopila se sa interesovanjem koje je za Boaćija pokazalo nekoliko klubova, pre svih Videoton i Lokomotiva.

Odakle novac za...

"U medijima Crvena zvezda nikad nije iznosila koliko plaća svoje igrače. Mi ni od koga ne uzimamo pare. Crvena zvezda se tržišno ponaša, domaćinski posluje, sve svoje pare zarađujemo sami. Koliko god da platimo Boaćija, Rikardinja ili bilo koga, Crvena zvezda je u plusu, sa svim strancima do sad je bila i biće. Tako da mi ne uzimamo pare ni od koga sa strane da bi se bilo kome pravdali. Crvena zvezda posluje kao firma tržišno orijentisana, sami stvaramo pare", istakao je na kraju Terzić.

On je dao 16 golova za crveno-bele za jednu polusezonu u klubu.

"O tome ne razmišljamo. Mi smo napravili dogovor sa Boaćijevim agentom i čekamo da sve te stvari definišemo sa njim kada dođe iz Italije za dva, tri dana. Samim činom dolaska Boaćija na pripreme, ovde na Zlatibor, jasno je njegovo opredeljenje da nastavi karijeru u Crvenoj zvezdi", rekao je Terzić i dodao:

"Ja se nadam da smo blizu da sa Boaćijem potpišemo ugovor na dve plus jednu godinu, što znači da u naredne tri godine bude naš igrač. Mislim da ćemo sledeće nedelje taj dogovor formalizovati i staviti ga na papir. On je prvi strelac našeg šampionata u prolećnom delu. Radi se o izuzetno kvalitetnom momku, karakternom, koga su saigrači izuzetno prihvatili", istekao je prvi operazivac kluba i naglasio:

"Sigurno je da će uz Rikardinja predvoditi napad Crvene zvezde".

Terzić je zajedno sa novim sportskim direktorom Mitrom Mrkelom i trenerom Vladanom Milojevićem za sada finiširao četiri transfera: Marko Gobeljić, Filip Stojković, Vujadin Savić i Rikardinjo.

Da li je Portugalac jedino inostrano pojačanje?

"U ovoj fazi više razmišljao o stranim igračima. Rekli smo da trener Milojević računa na sve strance, znamo da u kvalifikacijama za Ligu Evrope nema limita. Međutim, sigurno je da će biti i odlazaka iz Crvene zvezde", podsetio je Terzić, ali je napomenuo:

"Za sada nećemo dovoditi nove strance. Fokusirani smo na dovođenje srpskih igrača iz inostranstva i na forsiranju mladih iz naše omladinske škole. Ne bih o imenama, nikada ne komentarišemo igrače koje nismo doveli. Jedno je sigurno, Crvena zvezda imati moćniji i kvalitetniji tim nego proletos. Nama niko nije otišao osim Lukovića i Petkovića kojima je istekao ugovor. Ne treba da nas hvata nikakva žurba. Sigurno je da će biti još dolazaka igrača i da će Crvena zvezda biti kvalitetnija nego što je bila".

Plavšić (još) nije otišao...

"Pregovaramo sa Česima, postoji ponuda. Videćemo u naredna dva dan, još to nije definitivno", istakao je Terzić pričajući o interesovanju koje vlada za Srđana Plavšića.

Da li se radi o aktuelnim strancima, kada se pominju odlasci…

"Što se tiče stranaca, vlada veliko interesovanje za naše igrače. Videćemo, daleko je 31. avgust i finiš prelaznog roka, ali sigurno je da će otići bar trojica, možda i četvorica naših 'legionara'. To je plan, ali, od plana do realizacije dug je put. Očekujemo i određene transfere, tako da ćemo napuniti kasu, neće nam trebati pomoć sa strane. Oslanjaćemo se i dalje na svoju proizvodnju, svoju pamet i na ogromne prihode koje smo imali od transfera. Tako će biti i ovog leta", uveren je Terzić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC