YouTube aplikacija za Android ima novu opciju

Autor:

YouTube uvodi novu opciju na svoju Android aplikaciju, a to je preciznije podešavanje kvaliteta video zapisa, tokom korišćenja mobilnih podataka.

YouTube aplikacija za Android ima novu opciju Foto: Mondo YouTube Android app

Kao što već znamo, YouTube voli da testira male server-side promene, na svojoj Android aplikaciji, veoma često. Poslednja promena, koju je primetio sajt Android Police, je nešto na čemu su radili, verovatno, duži vremenski period, a to je podešavanje potrošnje mobilnih podataka u nekoliko nivoa umesto standardnog, HD, uključivanja i isključivanja.

Ova opcija se testirala još od marta i u suštini, svaki put kada koristite mobilne podatke, bilo koji video, kojeg gledate, će biti ograničen na podešavanje koje ste sami odredili. Tako da, dok ste pre mogli da birate samo između 480p (SD) i bez limita (HD), sada ste u mogućnosti da izaberete bilo koji nivo kvaliteta od 144p pa sve do neograničenog kvaliteta.

Za sve vas koji želite da pogodite pravi balans između štednje na mobilnim podacima i gledanja razumno kvalitetnog YouTube video snimka, ovo može biti od velike koristi.

Ostale vijesti