Diplomirali polaznici Političke akademije PDP-a

Autor:

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović danas je na Jahorini uručio diplome za 48 polaznika druge generacije Političke akademije te stranke.

1
A- A A+

Borenović je novinarima u hotelu "Lavina" rekao da je edukovana nova generacija ljudi koja želi da kroz politiku doprinese razvoju društva.

Predsjednik PDP-a je istakao da su se kroz četiri modula bavili izbornim zakonodavstvom, ustavnom pozicijom Republike Srpske i BiH, načinom komuniciranja i ulogom medija, kao i o evropskim integracijama.

On je napomenuo da PDP na ovaj način stvara novu generaciju mladih političara, koja će graditi mnogo bolje društvo u Republici Srpskoj, te koja je spremna da, u skladu sa svojim afinitetima, djeluje u pojedinim oblastima kako što su zdravstvo, poljoprivreda, finansije, penzioni sistem ili u direkntoj komunikaciji sa medijima i građanima u svojim lokalnim zajednicama.

Borenović je najavio da će PDP već od septembra krenuti sa trećom generacijom političke škole PDP-a.

Predsjednik PDP-a je rekao da sve političke stranke treba da daju maksimalnu važnost mladim ljudima, koji trebaju da se bave politikom, a ne da razmišljaju o politici kao o nečem ružnom i prljavom, da pokušaju svojim političkim djelovanjem naprave mnogo bolje, pravednije, stručnije i profesionalnije društvo u kom žive.

Ostale vijesti