• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići", dan posle: Da su nas bar nadigrali...

Autor mondo.rs

Mladi reprezentativci Srbije usmeravaju pažnju ka utakmici protiv Makedonije. Koordinator Matijašević ističe da igračima nema šta da se zameri posle poraza od Portugala.

 "Orlići", dan posle: Da su nas bar nadigrali... Izvor: MN PRESS

Drugog takmičarskog dana u Poljskoj, iz Bidgošća nismo čuli dobre vesti.

Mlada reprezentacija Srbije počela je učešće na Evropskom prvenstvu (EP) porazom od Portugala, u utakmici u kojoj (najmanje rečeno) nije bila podređen rival i u kojem se i te kako pitala za ishod.

Međutim, u završnici napada prosto nije bilo dovoljno koncentracije, kao ni u odbrani u dva ključna trenutka.

Dan nakon neuspeha, tokom pripreme za naredni meč (protiv Makedonije, u utorak (18 časova), izabranici Nenada Lalatovića žale za propuštenom šansom da počnu EP sa bar jednim bodom.

"Igrali smo protiv dobrog protivnika, nismo iskoristili svoje šanse i nemamo drugog izbora nego da pobedimo u naredne dve utakmice ako želimo da prođemo grupu", rekao je vezista Nemanja Maksimović, koji je proveo ceo meč na terenu.

Posle poraza, "orlići" su u veoma teškoj situaciji, jer će u polufinale tri pobednika grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.

"Sistem takmičenja je jako težak, jer dalje ide praktično samo jedna ekipa, ali kao što sam rekao, idemo na pobede u naredna dva duela i ostaje nam da se nadamo, po nas, dobrim rezultatima u utakmicama rivala".

Raspored utakmica u Grupi B:

utorak: Srbija - Makedonija (18 časova), Portugal - Španija (20.45)
petak: Makedonija - Portugal (20.45), Srbija - Španija (20.45)

Tabela: Španija 3, Portugal 3, Srbija 0, Makedonija 0.

"Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali ova generacija je to odavno povrdila, jer su bili najbolji u Evropi i svetu. Ostaje žal zbog rezultata, mislim da bi nerešen ishod bio pravedniji. Sada moramo da pobedimo Makedoniju i ostaje nam da se nadamo, imamo posle Španiju i ako tu izvučemo povoljan rezultat, možda i izborimo plasman u polufinale", poručuje Srđan Plavšić, rezervista koji je u drugom poluvremenu ostavio dobar utisak.

"Ni prvi deo meča nije bio loš. Imali smo jednu ili dve odlične prilike, ali u nastavku se možda videla veća želja, imali smo više šansi i mislim da je drugo poluvreme model kako bi trebalo da igramo, samo da popravimo realizaciju, budemo mirniji...", dodao je ofanzivac "orlića".ž

"I VOLIM ŠTO SMO TAKAV NAROD"

Izvor: MN PRESS


Koordinator "orlića" Vladimir Matijašević izjavio je posle poraza da izabranicima Nenada Lalatovića niko nema šta da razameri.

"Da nas je neko nadigrao i pobedio 2:0, manje bismo bili razočarani, a ovako žalimo za šansama koje smo propustili. Uzrok poraza su dve greške, a najgori utisak je taj što smo videli da možemo, a nismo uradili. Sada možemo sve da analiziramo, ali ostaje žal što nismo realizovali šanse kojih nije bilo malo, a primili smo jeftine golove. Imali smo zaista mnogo prilika, a posebno smo dominirali u drugom poluvremenu. Praktično do 80. minuta nisu prelazili na našu polovinu", rekao je Matijašević.

Na pitanje koliko je realno da se sa nula bodova posle prvog kola nadamo plasmanu, Matijašević kaže:

"Ovde ništa nije realno. Mi smo navikli na ovu generaciju, koja je bila prvak Evrope i sveta, ali jednostavno, situacija je sada takva.... Da smo pobedili Portugal mnogo toga bi bilo drugačije, a zaslužili smo najmanje nerešeno. Ipak, ako pobedimo Makedoniju, ulazimo u neizvesnu završnicu, a može i da se dogodi ako pobedimo u oba naredna meča da nam ništa ne znači", dodao je koordinator rada U-21 selekcije.

"Mislim da sada stvari ne zavise samo od nas, ali to ne treba da opterećuje igrače, treba da se bavimo igrom, idemo da pobedimo Makedoniju, a onda da razmišljamo o Španiji".

Na konstataciju da je reakcija javnosti bila pozitivna i pored poraza, Matijašević kaže:

"Iskreno, bio sam iznenađen, s obzirom na neke okolnosti i naravno naš mentalitet. Ali ja volim što smo mi takav narod, narod koji voli da pobeđuje, a svima nama je bilo teško posle meča. Utučeni smo, jer smo dobro igrali, a izgubili smo. I to je najgore. 'Bolje' da su nas pobedili i nadigrali, nego ovako. Nisu nas nadigrali, naprotiv, a pobedili su nas. I momcima nema ko šta da zameri u Srbiji, dali su svoj maksimum i narod je to prepoznao".

"Pa čak je i Čavrić koji je dobio jak udarac u 20 minutu, izdržao do kraja poluvremena. Ne može zaista ništa da im se zameri, Maksimović nije igrao šest meseci a izginuo je na terenu, Đurđević je odigrao mnogo napornih mečeva u Partizanu, imao ogromnu potrošnju i hteo je najbolje i šta sada, treba neko da mu prebaci što je promašio. Desi se i boljima. Ne, momci su pokazali pravi odnos prema dresu. I imali su protiv sebe jakog rivala...A drugo poluvreme nadigrati Portugal ne može svako", podvukao je Portugal.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC