• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević objavio spisak: Jokić je tu! (FOTO)

Autor mondo.rs

Selektor "A" reprezentacije računa i na NBA vunderkinda, ali nije mogao da pruži konačni odgovor o njegovom nastupu. Marjanović opet pozvan. Među debitantima i Branko Lazić.

 Đorđević objavio spisak: Jokić je tu! (FOTO) Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Selektor je doneo odluku!

Aleksandar Saša Đorđević saopštio je širi spisak od 25 igrača, sa kojeg će kroz desetak dana odabrati grupu koja će početi pripreme 20. jula, a kasnije i konačnih 12 za Eurobasket u Turskoj (31. avgust - 17. septembar).

U "Kući košarke" u Sazonovoj ulici, selektor je pred novinarima pročitao i ime Nikole Jokića, srpske NBA zvezde u usponu, za koga se ipak još ne može definitivno reći da li će se i odazvati.

Podsetimo, Denver mu je preporučio da ovo leto posveti sebi, a mladi Somborac, osvajač srebra na Olimpijskim igrama u Riju, još nije "prelomio".

"Da li se ja zovem Nikola Jokić?", kratko je odgovorio Đorđević na pitanje novinara o centru Denvera i tako poslao dovoljno jasnu poruku da se čeka igračeva odluka.

Takođe, Đorđević je posle burne prošlogodišnje epizode sa Bobanom Marjanovićem ponovo uvrstio NBA centra na širi spisak. "Bobi" je prethodnih nedelja isticao da ove godine nema prepreka da se pridruži ekipi i da bi se "naravno, odmah odazvao" Saletovom pozivu.



Dalje, Đorđević je uvrstio na spisak i imena petorice debitanata. Među njima je i Branko Lazić, bek Crvene zvezde mts, koja je dala sedmoricu igrača za širi spisak (Jović, Gudurić, Dangubić, Simonović, Kuzmić i Ognjen Dobrić).

Novajlije je dao i FMP (Aleksa Radanov i Dejan Davidovac), kao i Mega Leks, čiji je "plej" Ognjen Jaramaz i ove, kao i prošle godine, dobio selektorov poziv na širi spisak, dok se ime krilnog centra Partizana Stefana Birčevića i ovog leta podrazumeva u Đorđevićevim planovima.

Dugogodišnji plejmejker "orlova" Stefan Marković očigledno je ostao dosledan odluci da se oprosti od reprezentacije, ime Nemanje Bjelica je napisano, ali se još čekaju rezultati njegovog postoperativnog oporavka, a na širem spisku "orlova" ponovo su i imena bivših kapitena Partizana, Vladimira Lučića (Bajern) i Dragana Milosavljevića (Unikaha).

Reprezentacija će se okupiti 20. jula, a ka Istanbulu će krenuti 30. avgusta:

PLEJMEJKERI: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz.

BEKOVI: Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac.

KRILA: Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, .

KRILNI CENTRI: Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica.

CENTRI: Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Jokić, Nikola Milutinov.


UŽIVO:

- Konferencija je završena, pročitajte šta je Đorđević rekao o svom statusu i o FIBA prozorima.

10.25 - Đorđević očekuje da na pripremama okupi 18 igrača. Oni koji ne ostanu na konačnom spisku mogli bi da se priključe univerzitetskoj reprezentaciji, čije takmičenje je sredinom avgusta u Tajpehu.

10.24 - Tokom priprema za Eurobasket, "orlovi" će osim navedenog meča protiv univerzitetske selekcije igrati i na "Trofeju Beograda" sa Grčkom i Crnom Gorom (11-13. avgust), zatim će u Hamburgu od 17. do 20. avgusta igrati protiv Nemačke, Poljske i Rusije, a direktno iz Nemačke otići će na Akropolis kup, od 23. do 25. avgusta. Osim Đorđevićeve ekipe, u Atini će igrati i domaćin, Grčka, kao i Italija i Gruzija. Put za Istanbul zakazan je za 30. avgust.

10.22 - Upitan da li očekuje da se ostali odazovu, selektor je rekao: "Nema razloga da se ne odazovu svi. Nekih većih povreda nema, osim kod Bjelice, a to je jedini legitimni razlog otkaza", rekao je Đorđević. Pročitajte na početku prenosa šta je selektor već rekao o Bjelici.

10.20 - Na pitanje o Jokiću i njegovom eventualnom nastupu ili otkazivanju, Đorđević je dao veoma kratak odgovor: "Da li se ja zovem Nikola Jokić?"

10.17 - Posle tri dana u Beogradu, reprezentacija će otići na Kopaonik na oko 15 dana. U Kraljevu će 2. avgusta igrati protiv univerzitetske, "B" selekcije, koja će ubuduće služiti za dopunu "A" tima. Đorđević očekuje da se u tu reprezentaciju svi pozvani odazovu i da prepoznaju šansu.

10.10 - Đorđević je objavio spisak i na njemu jeste napisano ime Nikole Jokića! Među debitantima, tu su Branko Lazić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac!

10.08 - Đorđević je objasnio da će Nemanja Bjelica ovog ponedeljka biti na kontrolnom pregledu u Njujorku. "Očekujem njegov poziv u naredna dva dana. Videćemo da li će uopšte biti sa nama, teško je prognozirati", rekao je selektor.

10.05 - Reprezentacija će početi pripreme 20. jula. Širi spisak sastavljen je od imena 25 igrača.

10.00 - Selektor je došao na konferenciju sa pomoćnicima Antonićem, Minićem i kondicionim trenerom Mihajlovićem.

9.44 - Eurobasket 2017, jubilarni 40, biće održan u četiri zemlje - Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Žrebom je određeno da reprezentacija Srbije već od prve faze igra u Istanbulu, gradu domaćinu završne faze. Rivali "orlova" u Ulker sports areni (domu Fenerbahčea) biće Letonija, Rusija, Turska, Velika Britanija i Belgija

NAJAVA:

Operacija "Eurobasket 2017" počinje!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije definisao je širi spisak kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj (31. avgust - 17. septembar) i saopštiće ga javnosti u 10 časova, u "Kući košarke".

Eurobasket, koji će "orlovi" provesti u Istanbulu, biće četvrta akcija reprezentacije pod Đorđevićevim vođstvom, a u nedeljama (i mesecima) uoči današnje konferencije najviše je spekulisano oko učešća Nikole Jokića, kome Denver nije zabranio, ali jeste preporučio da leto posveti sebi.


Takođe, sa dodatnom pažnjom osluškivane su i izjave i nagoveštaji oko Bobana Marjanovića, koji je prethodne dve sezone bio na širem spisku, 2015. i na pripremama, ali još nije zaigrao za Srbiju pod Đorđevićevim vođstom. Prošle sezone je njegovo otkazivanje u poslednji čas žestoko naljutilo selektora, što nije krio ni na prvoj konferenciji tokom olimpijskog leta.

Sada, 12 meseci kasnije, reprezentacija je na novom početku i ostaje da se saznaju Đorđevićevi aduti za napad na evropsko zlato. Povreda i operacija stopala Nemanje Bjelice svakako će biti najveći kadrovski problem i brzo ćemo saznati da li postoji bar minimalna šansa da i "Beli" nastupi u Istanbulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC