Gori Makarska rivijera, stiže i Vojska! (VIDEO)

Autor:

Turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i deo meštana evakuisani su rano jutros zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima, a oko 200 vatrogasaca uspelo je da odbrani hotele, javili su jutros hrvatski mediji.

0
A- A A+


"Zasad je situacija zadovoljavajuća. Imamo samo jedan krak vatre u planini i jedan na severoistoku Tučepa. Jedino je na severnoj strani prema Makarskoj nemoguće doći s ljudskim snagama", rekao je zapovednik vatrogasnog društva Makarska Dražen Glavina za Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Potpredsednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević doneo je odluku da se na mesto požara kao pomoć uputi i 150 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vatrogasci ocenjuju da će biti teškoća u gašenju tokom dana, ali i ističu da u borbi s vatrom tokom noći nije bilo povređenih.

Izvor: Youtube


Hrvatski auto-klub (HAK) saopštio je jutros da je zbog požara za sav saobraćaj zatvoren državni put Makarska-Vrgorac, dok se na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa trenutno vozi jednom trakom, naizmenično uz regulaciju policije.

Vatra na Makarskoj rivijeri besni od juče.

Ostale vijesti