• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Željo u Crnoj Gori!

Autor mondo.ba

Predstavnici Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Ligu Evrope - Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg saznali su imena protivnika u drugom po jačini evropskom takmičenju.

Nakon što je Zrinjski najprije "izbjegao" Partizan i Rijeku u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dobio je ipak rivala iz bivše Jugoslavije - slovenački Maribor, na red je stigao i žrijeb kvalifikacija za Ligu Evrope.

Željezničar će takođe igrati protiv kluba iz bivše države, odnosno sa crnogorskom Zetom iz Golubovaca, Sarajevo će na megdan moldavskoj Zariji, dok će Široki Brijeg igrati protiv Ordabašija iz Kazahstana.

Svi mečevi biće odigrani 29. juna i 6. jula!

Željo je od potencijalnih rivala mogao da dobije Tre Pene (San Marino), Santa Kolomu (Andora), Florijanu (Malta), Sent Džozef (Gibraltar) i Zetu, ali nije imao sreće jer su Crnogorci nezgodniji od nabrojanih ekipa.

Sarajevo je dobilo takođe snažnijeg protivnika na papiru Zariju Balti (Moldavija) od ponuđenih opcija - Linkoln (Gibraltar), Progres Niderkorn (Luksemburg), Folgore (San Marino) i Sent Julija (Andora).

Hercegovački klub, koji je osvajač Kupa BiH, imaće ipak mnogo teži zadatak od sarajevskih timova jer je izvukao kazahstanski Ordabaši, a mogao je vjerovatno da prođe i gore jer su potencijalni protivnici bili mnogo opasniji - Videoton (Mađarska), Botev (Bugarska), Džagjelonija (Poljska) i Slovan Bratislava (Slovačka).

Utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju se 29. juna i 6. jula, dok su mečevi drugog kola na rasporedu 13. i 20. jula.

Ukoliko sarajevski plavi sa "Grbavice eliminišu Zetu, u narednoj rundi će igrati protiv pobjednika dvomeča između švedskog AIK-a i Klaksvika s Farskih Ostrva.

Njihov gradski rival Sarajevo će u slučaju prolaska moldavske Zarije igrati protiv kiparrskog Apolona iz Limasola, dok će Širokobriježani ukoliko uspiju da preskoče kazahstanski Ordabaši na megdan slavnom škotskom klubu Aberdinu.

Zvezda, Vojvodina i Mladost saznali rivale!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC