Istraga protiv Modrića: Lagao u korist Mamića?

Autor:

Hrvatski fudbaler na "meti" Tužilaštva iz Osijeka.

0
A- A A+

Prema pisanju hrvatskih medija, Luki Modriću preti kazna zatvora u trajanju od šest meseci pa čak do pet godina!

Najbolji tamošnji fudbaler, kreator igre Real Madrida, pod istragom je nadležnih organa u Osijeku, koje ima osnovanu sumnju da je nekadašnji biser Dinama lažno svedočio na suđenju Zdravku Mamiću.

Modrić se tereti da je lagao kada je svedočio i promenio iskaz u korist prvog čoveka Dinama, sa kojim je imao potpisan građanski ugovor od svoje 14. godine.

Konkretno, tužilaštvo sumnja da je Modrić lažno svedočio da je potpisao aneks ugovora sa Dinamom po kom mu pripada 50 odsto od transfera, iako je upozoren da je kao svedok dužan da govori istinu."Ispitan u svojstvu svedoka, neistinito je iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (na osnovu kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja sa fudbalskim klubom iz Zagreba u odnosu 50:50) potpisao 10. jula 2004, kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju sa navedenim klubom, te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju sa tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podelu transfernog obeštećenja", zvanično je saopšteno.

Modrić je zbog promene iskaza bio i vređan i na ulicama, a navijači Hajduka iz Splita napisali su tim povodom i saopštenje. 

Ostale vijesti