• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arslanagić: Više liče na bojlere nego sportiste!

Autor mondo.ba

Legendarni golman Borca iz Banjaluke Abas Arslanagić nije iznenađen što "zmajevi" ni 12. put nisu uspjeli da se domognu plasmana na Evropsko prvenstvo.

 Abas Arslanagić o reprezentaciji BiH, rukometu, Borcu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Arslanagić smatra da je novi neuspjeh posljedica svega što se (ne)dešava u Rukometnom savezu BiH i bez obzira što je neki dan osnovan novi RS BiH koji konačno može da posluje u skladu sa zakonom.

"Ništa se suštinski nije promijenilo. Poznata lica koja već duže vrijeme vedre i oblače rukometom samo su se izrotirala na pozicijama ili su šansu dali nekom novom iz njihovog miljea koji će svirati kako oni kažu. Tako ne možemo naprijed, valjda je to svima jasno. Potrebno je sve srušiti i krenuti iz početka, imamo talenata od kojih se mogu napraviti velika imena, ali na njih niko ne obraća pažnju", rekao je Arslanagić za "Glas Srpske".

Hrvatska je domaćin Evropskog prvenstva iduće godine, a na njemu će učestvovati Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija.

"To više nije nikakvo iznenađenje. Neću da pričam za ostale, ali znam da Hrvatska i Slovenija rade onako kako treba, ulažu mnogo u mlađe kategorije, imaju kadetske i juniorske lige... U BiH to ne postoji. U Premijer ligi je mnogo veterana koji više liče na bojlere nego sportiste. Ne treba biti mnogo pametan pa vidjeti da se sve radi naopako, što na kraju krajeva dokazuju rezultati".

Zbog obaveza, nije gledao odlučujući meč u Austriji, ali čak i da je bilo drugačije ne bi gledao.

"Nemam više snage da se nerviram. Momcima i selektoru svaka čast, mogu da zamislim kroz šta su sve prošli tokom ovih kvalifikacija. Čak je bilo upitno da li će putovati u Finsku. To nije atmosfera u kakvoj se može napraviti dobar rezultat", naglasio je zlatni olimpijac iz Minhena 1972. godine.

Nosioci Borca m:tel moraju biti domaći igrači

Golmanu čuvene generacije Borca iz 1976. godine drago je što je njegov klub ponovo šampion BiH. "Napravili su veliki uspjeh, ali vidim da je ekipu već napustilo pet igrača iz prošle sezone. To se dešava svakog ljeta, što nije dobro. Ekipu treba složiti na duži period, a nosioci treba da budu domaći igrači", rekao je Arslanagić.

Velike zasluge što su kvalifikacije uopšte privedene kraju idu na račun selektoru Bilalu Šumanu koji je založio lični obraz i davao svoj novac kako bi bio izbjegnut najgori scenario, da "zmajevi" zbog nedostatka finansija odustanu od takmičenja.

"Znam ga kao dobrog rukometaša i stručnjaka koji je karijeru gradio u Danskoj. Vidim da mu je mnogo stalo, nastoji da popravi sve što ne valja, ali ne može sam. Osjetio sam nešto slično na svojoj koži, jer dok sam bio selektor obezbijedio sam 170.000 maraka, a niko mi nije rekao ni hvala", zaključio je Arslanagić u razgovoru za banjalučki list.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC