• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić o svemu, najviše o žrebu

Autor mondo.rs

Trener Partizana posle žreba za Ligu šampiona razgovarao sa novinarima na Zlatiboru, gde crno-beli privode kraju prvu fazu priprema. Govorio o žrebu, igračkom kadru, štoperu, video tehnologiji...

 Đukić o svemu, najviše o žrebu Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana polako hvataju zalet za novu sezonu.

Trener crno-belih Miroslav Đukić prošlog ponedeljka izvršio je prozivku u "Zemunelu" i za desetak dana rada u Beogradu i na Zlatiboru dobro se upoznao sa kvalitetom igračkog kadra.

U centru pažnje u ponedeljak bio je žreb za Ligu šampiona. To je bila i prva tema razgovora novinara i šefa stručnog štaba "parnog valjka".



Budućnost iz Podgorice je prvi protivnik crno-belih na evropskom putu ove sezone.

"Nema osmeha, sve su ozbiljni protivnici", mirnim tonom počeo je Đukić.

"Budućnost je težak protivnik, ali mi smo Partizan, učinićemo sve da se plasiramo u narednu rundu. Biće teško, igrali smo protiv Zete, nije bilo lako. Naprotiv, Budućnost će biti motivisana, a mi moramo da budemo pravi".

Pozitivna stvar žreba je ta što put nije dugačak, a "parni valjak" će sigurno imati veliku podršku navijača na stadionu "pod Goricom".

"Blizu smo, sigurno ćemo da imamo ogromnu podršku navijača i u Podgorici. Tim delom sam zadovoljan... Timovi sa naših prostora su takmičari, nikoga ne shvatamo olako, već najozbiljnije moguće", jasan je Đukićev pristup prvim takmičarskim utakmicama.

Prva utakmica igra se 11. jula u Beogradu. Đukić napominje da je važno da Partizanova mreža u Humskoj ostane netaknuta.

"Veoma je bitno da kod kuće ne primiš gol, iz te čvrstine tražiš pobedu. Igraćemo isto i na strani, moramo da prođemo".

O EKIPI...


Miroslav Đukić zadovoljan je ekipom kojom raspolaže.

"Dobra je ekipa, kao što sam i očekivao. Dosta mladih momaka, odličan kvalitet. Na nekim stvarima moramo još da radimo, ali to je normalno. Nije bitna lepršavost, već da budemo takmičarska ekipa, u Evropi se sve skupo plaća. Želimo da budemo praktični. Naravno, težićemo da igramo i lep fudbal", poručuje sa Zlatibora trener Partizana.

Danilo Pantić je prvi igrač koji se priključio šampionskom timu Partizana?

"Sve se u Partizanu radi u dogovoru, niko ne povlači poteze na svoju. Pantić je mlad igrač, od njega puno očekujemo. Kvalitetan je i može da nam pomogne. Niko ovde ne dovodi svoje igrače, ja, Ivica... Angažujemo najbolje za Partizan. Zadovoljan sam sportskom parcelom: radimo bez pritiska, tenzija".

Na pitanje kakva je situacija sa kritičnim mestom štopera, Đukić odgovara šaljivo: "Možda se ja aktiviram...". A zatim i ozbiljno: "Sve se dogovaramo, sigurno ćemo pokušati da dovedemo kvalitetnog igrača. Najbitnije, Ostojić i Ćirković nam daju sigurnost – dva stamena centarhalfa, ali hoćemo još da se poboljšamo, da oni teraju jedni druge na rad."

 Leonardo će se ekipi priključiti 23. juna.

"Leonardo je igrač koji vam daje plus. Đurđević, takođe... Dali su skoro 50 golova, to su velike cifre. Presrećni smo što ih imamo s nama."

Partizan je na Zlatibor poveo 11 tinejdžera. Neki su se već nametnuli, a drugi vrebaju priliku.

"Zadovoljan sam omladincima, svakog dana pokušavaju da nas ubede da im je mesto među 11. Ima tu momaka koji poseduju lepe stvari, skreću pažnju na sebe. Moraju da budu strpljivi, budućnost je pred njima."

Crvena zvezda se takođe priprema na Zlatiboru, ali Đukić sa svojim saradnicima nije gledao "večitog" rivala. Trener Partizana kaže da ima vremena i za tu analize.

"Trenutno gledamo nas, kada dođe vreme pratićemo najozbiljnijeg rivala. Za sada se bavimo nama".

Partizan je prošlu sezonu završio sa dva trofeja. Šef stručnog štaba crno-belih naglašava da ti uspesi ostaju iza njih i u muzeju na stadionu u Humskoj, a da je važno ono što predstoji.

"Znate onu čuvenu Tošakovu izjavu: završi se utakmica, izgubite: ma ima da ih promenim desetoricu. Ponedeljak – osmoricu, utorak – šestoricu, petak – dvojicu, u nedelju – nijednog. Kod mene je jedino merilo teren... Koga interesuje šta sam ja uradio, gde sam bio... U fudbalu ne postoji prošlost, samo sadašnjost i budućnost. Sve je ovo prelepo: dupla kruna, medalje, međutim, to više ne važi, Partizan živi za nove trofeje. Zašto je Partizan prošle sezone bio najbolji? Bio je čvrsta ekipa, uz pojedince koji su doneli dodatni plus. To zadržavamo, nema druge".

Ekipu je nedavno napustio Ljubiša Ranković (prešao u PAOK), tako da je stručni štab Partizana ostao oslabljen za još jednog trenera. "Nećemo, za sada, popunjavati to mesto. Imamo u stručnom štabu adekvatne ljude...", odgovara Đukić

Na pitanje kako vam zvuči da je Đukić najveće pojačanje Partizana, skromno odgovara: "Tu sam da pomognem svojim iskustvom, da prenesem na momke, ali oni su glavni akteri, direktni proizvođači... Ja sam 'veliki' trener jer sam u Partizanu, lakše mi je da radim sa odličnim fudbalerima. Zidan je veliki u Real Madridu... Svi bismo bili manji treneri da radimo u manjim klubovima".

VIDEO TEHNOLOGIJA...

Na Zlatiboru se prate i utakmice mlade reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj? "Šteta što smo izgubili, nismo bili inferiorni, tako je u nokaut sistemu – kada ne iskoristite šanse, kazna stiže. Treba sad samo da se smire, to je dobra generacija, svi treba da im damo podršku. Sledeća utakmica je najbitnije, morate da pobedite, onda – protiv Španije na sve ili ništa".

Na Kupu konfederacija primenjuje se video tehnologija prilikom spornih situacija. O ovoj novini svoj sud izneo je i Miroslav Đukić.

"Treba da se nađe neka formula koja će funkcionisati, koja bi pomogla. Kao što u tenisu imate pravo na dva čelindža u poluvremenu, možda nešto drugačije. Sve ide napred, fudbal mora da iskoristi tehnologiju, kako bi se unapredila igra".

Spornu situaciju sa jučerašnjeg meča između Čilea i Kameruna pogledajte OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC