Pariz: Napadnuta marica, vozač ubijen

Autor:

U Parizu je jedno vozilo eksplodiralo nakon što je udarilo u žandarmerijsku maricu na Šanzelizeu u Parizu, saopštila je policija.

0
A- A A+


Jelisejska polja su evakuisana, a policija je bila preporučila građanima da izbegavaju ovaj deo grada jer se sprovodi policijska akcija.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da je napadač mrtav, a neimenovani policijski izvori navode da je napadač ima veze sa ekstremizmom.

Kako se navodi, u automobilu marke "reno megan" bele boje, koji je napadač vozio, pronađena je automatska puška "alašnjikov", pištolji i boce sa plinom, prenosi AFP.k

"Još jednom meta napada u Francuskoj bile su bezbednosne snage", rekao je Kolomb i naveo da su pronađeno oružje i eksploziv mogli da zapale automobil.

Portparol tog Ministarstva kazao je da su eksperti za uklanjanje eksploziva na licu mesta kako bi osigurali da vozilo napadača ne predstavlja više opasnost.

AP navodi i da su dva policijska zvaničnika, koja su insistirala na anonimnosti, izjavila da je napadač 31-godišnji muškarac iz predgrađa Pariza, koji je označen kao povezan sa ekstremizmom.

Kako su kazali, on ima "S" dosije, kojim se označavaju osobe potencijalno povezane sa ekstremizmom.

Policija je pokrenula istragu, a veruje se da se radi o terorističkom napadu jer je u kolima pronađen kalašnjikov, pištolji i boce s gasom.

Izvor: Youtube

Cela situacija je dobila dramatičan ton jer "presretanje patrolnih kola" podseća na jedan raniji teroristički napad na policajce u centru Pariza.

Sve o terorističkiim napadima u Parizu možete pročitati OVDE.

Ostale vijesti